ΕΚΚΛΗΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΓΙΑ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

 

 

 

«Η Δ.Ε.Υ.Α Δήμου Θήρας, στα πλαίσια της ορθής και εύρυθμης λειτουργίας της, εκφράζει την ανησυχία της και απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της, να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση ώστε να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του.

 

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η υπηρεσία μας θα ήθελε να ενημερώσει ότι διαπιστώθηκαν υπέρμετρες καταναλώσεις στο σύνολο του νησιού που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργήσουν έλλειψη επαρκείας ύδατος. Ακραίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι καταναλώσεις που καταγράφηκαν από την υπηρεσία μας την τελευταία βδομάδα του Μαΐου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Οίας οι οποίες ξεπέρασαν τις αντίστοιχες καταναλώσεις του περσινού Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως και το 2017, σε μόλις πέντε χρόνια, η κατανάλωση στο νησί μας έχει παρουσιάσει συνολική αύξηση της τάξης του 60%. Σε ορισμένες δε περιοχές η αύξηση είναι εκρηκτική, ενδεικτικά αναφέρουμε την Οία με αύξηση 95%, τα Φηρά με 85%, το Ακρωτήρι με 300 %, το Μεγαλοχώρι με 145%, την Μεσαριά και τον Καρτεράδο με αύξηση της τάξης του 60%.

 

 

Το νερό είναι ένα πολύτιμο στοιχείο που προσφέρεται ως δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό όλοι το θεωρούμε διασφαλισμένο παραγνωρίζοντας πολλές φορές την αξία του. Πρέπει όμως να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το βασικό αυτό στοιχείο της ζωής είναι λιγοστό και έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του.

 

 

Το περιβαλλοντικό κόστος της άσκοπης και αλόγιστης χρήση των υδάτινων πόρων είναι ανυπολόγιστο , μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον τόπο μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας».

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Σπυρος λέει:

    OI ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ… ΑΥΤΟΙ… ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Η ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΠΛΕΝΟΥ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ Η ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΕΣ ΧΩΡΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ…. ΑΓΑΘΑ …….ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ……..ΤΡΟΦΗ…… ΑΠΟΦΑΓΙΑ …… ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ..ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΟΤΑΝ ΣΑΠΟΥΝΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ .ΜΗΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΓΗΤΟ ……….. ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΝ ΘΑ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΒΡΟΜΑΕΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ … Η ΜΕΣΣΑΡΙΑ ΟΤΑΝ ΦΥΣΗΞΕΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ………………….ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ………..//. Υ.Γ.ΕΠΙΘΥΜΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ….

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αφού πρώτα κάναμε την διαφήμιση του νησιού στο εξωτερικό και έρχονται τα τελευταία χρόνια ορδές τουριστών όλων των επιπέδων,στη συνέχεια λόγω κρίσης στην Ελλάδα έρχονται ορδές εσωτερικών μεταναστών στο νησί για δουλειά και μόνιμη εγκατάσταση.Τώρα ξαφνικά αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι δεν επαρκούν οι υποδομές!!
    Αντί να φτιάξουμε πρώτα υποδομές και να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του νησιού δυστυχώς τα κάνουμε ανάποδα.
    Για την υπέρμετρη αύξηση στις καταναλώσεις να αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι που θα φτάσει η κατάσταση αυτή, με τα τόσα ξενοδοχεία και σπίτια που χτίζονται κάθε μέρα.Θα μας πνίξει το τσιμέντο.Φτιάχνουμαι ένα νησί άσχημο που αρχίζει και θυμίζει πόλη.Θα το πληρώσουμε κάποια στιγμή αυτό σε πολλά επίπεδα.
    Αλλά πάνω απο όλα το κέρδος και εμείς να είμαστε καλά.Οι άλλοι να πάνε να …..!
    Το νησί γεμίζει τυχοδιώκτες και αλλοιώνεται ο χαρακτήρας και το περιβάλλον του.Ευθύνες έχουμε όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και περισσότερο οι έχοντες την εξουσία που δεν μπόρεσαν να προφυλάξουν θεσμικά το νησί απο τον βανδαλισμό που υφίσταται.

  3. Ο/Η fos λέει:

    συμφωνώ Γιάννη αλλά τι κάνουμε? θα μείνουμε παρατηρητές σε μια αδύνατη τοπική αυτοδιοίκηση και θα αφήσουμε τους τυχοδιώκτες να καταστρέφουν τον τόπο μας? μήπως θα πρέπει να αντιδράσουμε και πως?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *