EINAI ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ 2016 ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ

ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ- ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΡΟΥΣΣΟΣΗ Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, θα είναι μια ημερομηνία ορόσημο για τη Σαντορίνη. Είναι η μέρα που το Νοσοκομείο, ανοίγει. Οι διαδικασίες των προσλήψεων, ολοκληρώθηκαν στο μέγιστο ποσοστό τους, οι πρώτοι 50 καλούνται άμεσα να αναλάβουν καθήκοντα και ένας αριθμός θα το κάνει από τη Δευτέρα κιόλας.

Αυτά είπε στη συνέντευξή του μπροστά στο Νοσοκομείο, ο κ. Μιχάλης Ρούσσος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) και πρωτεργάτης της δημιουργίας του Νοσοκομείου.

Οι πρώτες ενέργειες:

 1. Ειδική εταιρεία αναλαμβάνει τον καθαρισμό των χώρων ( είναι απαραίτητη η υψηλή ειδίκευση για το χειρισμό και καθαρισμό τόσο ευαίσθητων μηχανημάτων).

 2. Οι πρώτοι δύο τεχνικοί προϊστάμενοι αναλαμβάνουν εργασία.

 3. Οι πρώτοι 50 λοιπών ειδικοτήτων (πολλοί ανάμεσά τους κάτοικοι του νησιού) ειδοποιούνται τηλεφωνικώς να καταλάβουν τη θέση για την οποία προσλήφθηκαν.

Περισσότερο, ρεπορτάζ, αργότερα.

8 Απαντήσεις

 1. Ο/Η XRISTINA λέει:

  Σχετικά με τις προσλήψεις ,επειδή πρόκειται για Δημόσιο Νοσοκομείο πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.Δηλαδή να δημοσιοποιήσετε λίστα κατάταξης αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσόντα του καθενός.Πρόκειται για Δημόσιο Νοσοκομείο,το οποίο θα λειτουργήσει με χρήματα όλου του Ελληνικού λαού και κατά συνέπεια οφείλετε να σεβασθείτε τους υποψηφίους από όλη την Ελληνική επικράτεια που έκαναν αίτηση και να γίνουν οι προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.Διαφορετικά πράττετε και εσείς όπως και ….. ο Αδωνης τον οποίο κατηγορείτε.

 2. Δεν ανέφερε καθαρά η προκήρυξη ότι οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τον Ν.4368/2016; (άρθρο 64, παρ. 3-7). Το νοσοκομείο διοικείται από Ανώνυμη Εταιρεία- ΝΠΙΔ (με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο), οπότε με το γράμμα του νόμου δεν είναι “Δημόσιο Νοσοκομείο”. Τα μειονεκτήματα της μεταβίβασης του Νοσοκομείου στο ΕΣΥ έχουν αναφερθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν.

 3. Ο/Η Ελευθερια λέει:

  Προσληφθηκαν οι περισσοτεροι!!!
  Χωρις να εχουν ανακοινωθει τα ονοματα!!!
  Οι φημες που κυκλοφορουν λενε οτι ακυρωθηκε η προκηρηξη για το προσωπικο.
  Επικοινωνουμε με την ΑΕΜΥ καμια ουσιαστικη απαντηση…..
  Μαλλον μας κοροιδευουν, μας εβαλαν να στειλουμε τα χαρτια μας, περασμε απο συνεντεξη και τι περιμενουμε τωρα!!!

  • Ο/Η XRISTINA λέει:

   Οι πόροι για την λειτουργεία της νοσηλευτικής μονάδος του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας βαρύνουν τον προυπολογισμό της ΑΕΜΥ ΑΕ ο οποίος επιχορηγείται από τον κρατικό προυπολογισμό μέσω του Υπουργείου Υγείας βάσει του Νόμου 4368/16 άρθρο 66.Επισημαίνω επιχορηγείται από τον κρατικό προυπολογισμό δηλαδή από όλους τους Ελληνες.Επομένως είναι ένα Δημόσιο Νοσοκομείο και οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.Οι ιθύνοντες υποτιμούν την νοημοσύνη μας αν θέλουν να ονομάζουν το Νοσοκομείο Δημόσιο για να επιχορηγείται από το Κράτος και για τα υπόλοιπα να είναι ιδιωτικό.Αν θέλουν να γίνεται αυτό, τότε να δοθεί και αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ και να το πουλήσουν σε ιδιώτη!Βεβαίως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αυτό.Γι αυτό πρέπει οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας και κατ επέκταση της ΑΕΜΥ,να σέβονται τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου και στο πλαίσιο αυτό πρέπει οι προσλήψεις να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.

   • Το να “επιχορηγεί” ο βασικός μέτοχος την επιχείρησή του θα συνιστούσε παγκόσμια πρωτοτυπία… νομίζω όμως ότι δεν είμαστε ακόμη τόσο προχωρημένοι.
    Φυσικά δεν είναι αυτό το μόνο κενό. Είμαι πρόεδρος σε Αθλητικό σωματείο, που μέχρι το 2013 έπαιρνε τακτικές επιχορηγήσεις από την ΓΓΑ, ενώ από το 2014 έκτακτες από την ΠΝΑ. Σύμφωνα με την λογική σας, το σωματείο θα έπρεπε να είναι Δημόσιο;

    • Ο/Η XRISTINA λέει:

     Κύρε Φρεντζά
     Τα λεγόμενά σας είναι εκ του πονηρού.Οι προσλήψεις σ ένα Δημόσιο Νοσοκομείο πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.Οπως έγιναν πρόσφατα προσλήψεις και σε άλλα Δημόσια Νοσοκομεία.Ποιά είναι η διαφορά του Νοσοκομείου Θληρας? Γιατί σ αυτό το Δημόσιο Νοσοκομείο να γίνονται προσλήψεις με διαφορετικό τρόπο? Το ότι το διαχειρίζεται η ΑΕΜΥ δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται οι προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.Που υπάρχει το μεμπτόν σ αυτό?
     Γι αυτό εφόσον οι ιθύνοντες δεν σέβονται τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου,αλλά ενεργούν σαν το Νοσοκομείο να είναι τσιφλίκι τους,τότε ποιό καθαρό θα ήταν να δοθεί σε ιδιώτη.Να δοθεί και αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ και να πουληθεί σε ιδιώτη.Δεν μπορεί να είναι Δημόσιο Νοσοκομείο για την είσπραξη των χρημάτων από το Κράτος, και για τα υπόλοιπα να είναι ιδιωτικό! Κατ ευθείαν σε ιδιώτη. Καθαρά πράγματα.Να μην κοροιδεύουν τον λαό!

 4. Ναι, ε; Πάρτε ΑΣΕΠ με ολίγον ΕΣΥ λοιπόν, και καλή όρεξη μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια. Σημερινή είναι η ανάρτηση:
  http://www.healthreport.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-1056-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/
  Αλλά πραγματικά, απορώ πως το καταλάβατε έτσι γρήγορα ότι τα λέω εκ του πονηρού, για να στερήσω από εσάς (ή συγγενικό σας πρόσωπο, μάλλον αδιάφορο) μία θέση στο Δημόσιο, στην επόμενη ζωή…

 5. Ο/Η XRISTINA λέει:

  Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά.Το Νοσοκομείο Θήρας επιχορηγείται από τον Κρατικό προυπολογισμό.Δηλαδή από όλους τους Ελληνες.Επομένως οφείλουν οι ιθύνοντες να σέβονται τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου σ όλα τα θέματα. Προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ και με ΔΙΑΦΑΝΗ τρόπο.Δηλαδή δημοσίευση της κατάταξης αναλυτικά με τα προσόντα και τα αντίστοιχα μόρια.Και βεβαίως προσλαμβάνονται οι έχοντες τα περισσότερα.Οπως έγινε πρόσφατα και με τα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία.Οφείλει το Υπουργείο να διαφυλάξει τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου με προαπαιτούμενο την πλήρη διαφάνεια σ όλα τα θέματα.
  Αν η αρχή με τις προσλήψεις,γίνεται γίνεται με αδιαφανή τρόπο,τι θα γίνει στη συνέχεια με την λειτουργεία του Νοσοκομείου ?? ???
  Αν θέλει το Υπουργείο να χαρίσει το Νοσοκομείο στους ιδιώτες να το κάνει καθαρά.Οχι λίγο-λίγο.Να το δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ και να πουληθεί σε ιδιώτη.Οχι να το χαρίζει στους ιδιώτες με χρήματα του Ελληνικού λαού!!
  Να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *