“ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΟΛIΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΑΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“Επειδή για ευνόητους λόγους, ήταν ή πρώτη επαφή νεοεκλεγέντων, και πιθανών λόγω μη γνώσης στοιχείων ο κ. Λεονταρίτης δεν έλαβε απάντηση από τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, στο παραπλανητικό και πονηρό ερώτημα που υπέβαλε προς τους ……… παλιούς, ¨Εάν γνωρίζουν να γινόταν παλαιότερα τέτοιες παρεμβάσεις κυρίως για την οδοποιία στην Σαντορίνη;,¨

Ας μου επιτραπεί να δώσω εγώ ορισμένες απαντήσεις, γιατί δεν πρέπει να νομίζει ότι, είναι εύκολο με πολιτικολογίες να παραχαράσσει κανείς την Ιστορία, να λέει ανέξοδα ότι θέλει, ούτε να υποτιμά την νοημοσύνη τουλάχιστον όσων γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα.

Θα θυμίσω λοιπόν στο Κο Λεονταρίτη, αν και το ξέρει και το θυμάται ότι: Όταν μετά τη θεομηνία του 2003 η Ν.Α. παρέλαβε ένα κατεστραμμένο οδικό Δίκτυο στο Νησί της Σαντορίνης, όχι μόνο το αποκατέστησε, αλλά στην ουσία το έφτιαξε από την αρχή, με Τεχνικά, με διαπλατύνσεις, με αποκατάσταση γεφυριών, με αντιστηρίξεις, με ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, ακόμη και με επεκτάσεις και του επαρχιακού δικτύου αλλά ακόμη και σε τμημάτων εντός οικισμών.

Και βεβαίως όχι μόνο έκανε όλα τα παραπάνω, αλλά από το 2006 έως το 2010 χρηματοδοτούσε τη συντήρησή του΄, με ποσά από 700.000 έως 1.000.000 € ετησίως, χώρια τα επί μέρους άλλα έργα οδοποιίας. Την περίοδο εκείνη, η διαγράμμιση των δρόμων ήταν εκ των ¨ουκ άνευ,¨ και δεν αναφέρονταν σαν νέο έργο που γίνεται , όπως τώρα, κάθε τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια, αφού τότε κάθε χρόνο το μηχάνημα της Νομαρχίας γύριζε τα νησιά και έκανε διαγραμμίσεις.!!!

Όσο για τα εκατομμύρια που ακούστηκαν ότι τα τελευταία χρόνια δόθηκαν για την Σαντορίνη, θα ήθελα να ρωτήσω, μήπως σε αυτά περιλαμβάνονται και τα χρήματα που δόθηκαν για έργα που η Περιφέρεια βρήκε δημοπρατημένα, ή υπό Δημοπράτηση από την Ν.Α., ή την προηγούμενη περιφερειακή αρχή;! Όπως τον Δρόμο Αεροδρόμιο- Οία, ΕΠΑΛ Θήρας, Γυμνάσιο Μεσσαριάς κ.α.;;

Θα ήθελα να γνωρίζω πόσα χρήματα δόθηκαν καθαρά από πόρους της Περιφέρειας για συντήρηση του οδικού Δικτύου Θήρας- Θηρασιάς, τα τελευταία 4 χρόνια, και πιο καινούργιο μεγάλο έργο υποδομής έγινε στη Σαντορίνη από την Περιφερειακή Αρχή, εκτός από εκείνα που βρήκε σε εξέλιξη, ή ώριμα προς Δημοπράτηση;! Για να κατανοήσουμε και τους επαίνους του κ. Έπαρχου για τα… χρόνια προβλήματα που έλυσε ο κ. Λεονταρίτης ως ΄Επαρχος Θήρας [μετά την κ. Λειβαδάρου}, και τα οποία όμως δεν αναφέρθηκαν με το όνομά τους.

Γιατί εγώ τουλάχιστον εκείνα που γνωρίζω, είναι, ένας δρόμος προς το Αεροδρόμιο που μετά από 9 χρόνια δεν λέει να τελειώσει και να παραδοθεί, ένας δρόμος προς το Λιμάνι που λειτούργησε όλο το καλοκαίρι, και λειτουργεί ακόμη [¨Μετά φόβου θεού…], και ένα ασυντήρητο λιμάνι που κατέρρευσε, και όλο το καλοκαίρι δυσφήμισε το νησί, και ταλαιπώρησε τους κατοίκους του νησιού και τους Επισκέπτες.

Για τα δύο πρώτα δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα ακόμη και τώρα, ενώ για νέο Εμπορικό Λιμάνι, που σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν μια 2η πύλη εισόδου εξόδου, ούτε κουβέντα.

Αυτά προς το παρόν, και θα επανέλθω για όσα ακούστηκαν περί ΕΝΑΤΙΑΣ και περί αρμόδιων- αναρμόδιων που βολεύουν όποιον δεν θέλει να ζυμώσει.!!

 

Δημήτρης Μπάιλας

Πρώην Νομάρχης Κυκλάδων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *