ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ SAF

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 

  ” Ομαδική έκθεση της Restart Cultural Tourism Art Platform

 

3e -ELEMENT -ENVIRONMENT-ENERGY

 

Santorini Arts Factory –Tomato Industrial Museum D.Nomikos

9/8/220 – 30/9/2020

 

Eπιμέλεια έκθεσης: Γεωργία Τρούλη

 

 

Tα  3 e είναι θεμελιώδεις άξονες της ζωής της δράσης και της ανάπτυξης.

Ο καθένας από αυτούς είναι σημαντικός αλλά η σημασία του πολλαπλασιάζεται όταν αλληλεπιδρά και όταν αναπτύσσεται δυναμική μεταξύ των τριών.

 

Ξεκινά από το φυσικό επίπεδο, αυξάνεται γεωμετρικά και αναπτύσσεται ολιστικά όταν φτάνει τα επίπεδα μιας ξεχωριστής  ενωτικής ενέργειας, όταν και τα 3 e είναι σε συνεχή επανατροφοδότηση της ουσίας τους και του σημείου αναφοράς τους.

 

Όταν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε ευθυγράμμιση και αλληλεπίδραση των συχνοτήτων τους, έχουμε συμπύκνωση ενέργειας κι έτσι προκύπτουν δημιουργήματα, δράσεις και φόρμες. Άλλοτε επέκταση συχνότητας και συνειδητότητα σε πολλές διαστάσεις ζωής.

 

Προσεγγίζουμε την πυρηνική πηγή της προσωπικότητας, των σχέσεων, των συλλογικών συσχετίσεων, των επιτευγμάτων ή των καταστροφών καθώς και την απειρότητα μιας κοσμικής και συμπαντικής συνείδησης

 

Η Σαντορίνη ,νησί των Κυκλάδων, φορτισμένη ενεργειακά τόσο με θετικό όσο και με αρνητικό πρόσημο, αποτελεί έναν  κόμβο τόσο στον χάρτη της Ελλάδας και του κόσμου όσο και στην αφήγηση της ιστορίας και της μυθολογίας. Στην τρέχουσα πραγματικότητα είναι ένα νησί όπου πέρα από τον τουριστικό χαρακτήρα του, αποτελεί χώρο για συναντήσεις και ζυμώσεις. Γεωφυσικά έχει μια ιδιομορφία που την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα. Αρχαιολογικά ευρήματα, ηφαίστειο, στρώσεις χρωμάτων,  ποικιλόμορφα πετρώματα, σχήματα .Είναι επιπλέον γεμάτη θέλγητρα, τουρισμό, τέχνη, ιστορία, μνήμη, παρόν και μέλλον. Ένα νησί τόσο άγριο και εντυπωσιακό, τόσο γυμνό και τόσο φωτεινό, τόσο στεγνό και τόσο γεμάτο ζωή. Αφιλόξενο και φιλόξενο συνάμα.

 

Στην έκθεση στο  Santorini Arts Factory αναζητούμε τα βασικά στοιχεία που συνοψίζουν μορφή, το περιβάλλον που τα αναδεικνύει και την ενέργεια που όλα μαζί  αναδύουν.

Σε μια πραγματικότητα που οι εξελίξεις τρέχουν τόσο σε προσωπικό, τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, ο καθένας από εμάς καλείται να εντοπίσει την ενέργεια με την οποία συγχρωτίζεται, αφομοιώνει και αντανακλά μετέπειτα στο περιβάλλον. Μια άσκηση συνείδησης και ενορχήστρωσης του χώρου και επέκτασης της εμπειρίας .Η επιλογή είναι μια διαδικασία  με ειδικό βάρος .Η έκθεση και η συνέργεια επίσης. Η όξυνση των αισθήσεων και η ισορροπία είναι το ζητούμενο. Η αρχική έκφραση είναι το αίτημα και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι η συνένωση των τριών αξόνων που αλληλεπιδρούν σε ένα νησί γεμάτο  ιστορία, μύθο, παράδοση, έκρηξη, ομορφιά, παλμό και σύγχρονή ζωή με ανθρώπους από όλο τα μέρη του πλανήτη.

 

Γεωργία Τρούλη

 

Visual artist -Curator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *