ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΡΑΣ: «ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ;».

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣ[ΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

 

 

 

«Υπάρχουν μαθητές Β΄ κατηγορίας στο ΕΕΕΕΚ Θήρας ;

 

Όπως λίγοι ίσως γνωρίζουν, στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Μεσαριάς, στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ στο οποίο φοιτούν παιδιά ΑΜΕΑ, επτά (7) στο σύνολό τους τη σχολική χρονιά 2019-2020. Από την αρχή της χρονιάς δημιουργήθηκε πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών από το χωριό που κατοικούν μέχρι το σχολείο, γιατί το γραφείο που έκανε τη μεταφορά τους τον προηγούμενο χρόνο, δεν επιθυμούσε να αναλάβει το έργο αυτή τη χρονιά.

Μετά από πολλά ερωτήματα και πιέσεις τόσο στον Έπαρχο Θήρας προσωπικά αλλά και προς το τμήμα της Περιφέρειας που είναι αρμόδιο για τη μεταφορά των μαθητών όλων των σχολείων, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυθεί και η μεταφορά των μαθητών θα γίνει.

Πράγματι στο τέλος του Νοεμβρίου 2019, υπογράφηκε συμφωνία από την οποία ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ που, για κάποιο άγνωστο σε εμάς λόγο, δεν μεταφέρονται προς και από το σχολείο μαζί με τα άλλα παιδιά.

Καταγγέλλουμε στο θηραϊκό λαό αυτή τη διάκριση και απαιτούμε, ΟΛΑ τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ, χωρίς καμιά εξαίρεση,  να απολαμβάνουν το νόμιμο δικαίωμά τους για δωρεάν μεταφορά στο σχολείο τους.

Ο Έπαρχος Θήρας και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οφείλουν ΑΜΕΣΑ να κάνουν κάθε ενέργεια που απαιτείται ώστε να μην αντιμετωπίζονται μαθητές ΑΜΕΑ ως παιδιά «ενός κατώτερου θεού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *