ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΒΑΣΗ ΕΚΑΒ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

 

 

 

 

ΦΩΤΟ:koinignomi.gr

ΦΩΤΟ:koinignomi.gr

“Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ερμούπολη Σύρου τα εγκαίνια της Βάσης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, παρόντων των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Μεταφορών και Δικτύων και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Η νέα Βάση Αεροδιακομιδών  θα πραγματοποιεί διακομιδές με ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού και το ανάλογο προσωπικό  σε εικοσιτετράωρη βάση,  από όλα τα νησιά των Κυκλάδων προς το αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Σύρου. Η βάση αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των επειγόντων στο Αιγαίο, με άλλους δυο σταθμούς ,έναν στην Μυτιλήνη και έναν στη Ρόδο και κέντρο αναφοράς την Ελευσίνα .Σε αυτό το σχέδιο συμβάλλουν η Πυροσβεστική και το Υπουργείο Ναυτιλίας με τη διάθεση δύο μετασκευασμένων σκαφών του Λιμενικού Σώματος για τις πλωτές διακομιδές.
Για πρώτη φορά, μέσα  σε μια ασφυκτική οικονομική συγκυρία και σε ελάχιστο χρόνο ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων των νησιών μας. Αυτή η νέα δομή στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας στοχεύει πρώτα και κύρια στην ασφάλεια και την ταχύτητα διεκπεραίωσης των επειγόντων και κατά δεύτερο λόγο, αλλά καθόλου ασήμαντο, στην  χρηστή διαχείριση των χρημάτων των πολιτών. Ένα καθεστώς σπατάλης, ανασφαλών και αναξιοπρεπών διακομιδών φτάνει στο τέλος του.

 
Με τον νέο πόρο που νομοθετείται υπέρ του ΕΚΑΒ από τον ΕΟΠΥΥ, αυτή η δομή  υγείας αναβαθμίζεται και αντί της ιδιωτικοποίησής που της επεφύλασσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υλοποιούσαν στην πράξη, της δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από αυτά που κάνει και αυτή η κυβέρνηση προσπαθώντας να αντισταθμίσει τις οδυνηρές συνέπειες πολιτικών που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ,νομοθετεί  υπέρ των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που επλήγησαν από αυτές τις πολιτικές. Έτσι πραγματοποιείται  καθολική πρόσβαση στην νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη ,αναβάθμιση των νοσοκομείων με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μετά από έξι χρόνια , ξήλωμα των εταιριών ενοικίασης εργαζόμενων στους τομείς καθαριότητας ,σίτισης και φύλαξης.
 

Στο δικό μας Νοσοκομείο προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης μονίμων και επικουρικών γιατρών ,ο εξοπλισμός και η στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού , η αντιμετώπιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του από το 2003 και σύντομα πιστεύουμε ότι ο κάθε Ναξιώτης και επισκέπτης  της Νάξου θα γίνει αποδέκτης μιας καλύτερης ποιότητας των  δημόσιων υπηρεσιών Υγείας . Συνεχίζουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *