Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: “Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

“ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

 

 

emis_santorini“Πληροφορηθήκαμε ότι την 1 Οκτώβρη, ημέρα Σάββατο, επισκέπτεται τη Σαντορίνη ο βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Γ. Λαγός.

Ο εν λόγω βουλευτής που φέρεται εμπλεκόμενος ακόμη και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα έρθει να μιλήσει σε φίλους και οπαδούς του κόμματος του σε εκδήλωση που διοργανώνει η Χ.Α.

Διαβάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα του 2010 διαπιστώσαμε πως από τότε, στη Σαντορίνη των πολυτελών studio και των ξενοδοχείων των 5 αστέρων, η Χ.Α. έχει αρκετούς συμπαθούντες. Ίσως γιατί ο πλούτος αυτού του νησιού δεν μοιράζεται σε όλους τους κατοίκους του, και είναι γνωστό ότι η φτώχεια σε συνδυασμό με την πολιτική αμάθεια, κάνει την ιδεολογία του φασισμού, ιδιαίτερα θελκτική.

Θα θέλαμε να σταθούμε για λίγο όχι στις πρόσφατες εγκληματικές συμπεριφορές της οργάνωσης, αλλά επ’ ευκαιρίας της κοντινής εθνικής εορτής μας, της 28ης Οκτωβρίου, στις καταστροφές που έζησε ο λαός της πατρίδας μας, τα τραγικά χρόνια της κατοχής από τους υπερασπιστές της φασιστικής ιδεολογίας.

Έχει πληρώσει με θυσίες και πολύ αίμα αυτός ο λαός τη νίκη του απέναντι στους φασίστες, και ιδιαίτερα σ’ αυτό το νησί που έχει με τη σειρά του θρηνήσει τους δικούς του νεκρούς σ’ αυτόν τον αγώνα. Αν οι παλιοί ξέχασαν και οι νέοι δεν γνωρίζουν, κάποιοι πρέπει να θυμίσουν στον κόσμο πως ο φασισμός κρύβει πίσω του, στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, εκατόμβες νεκρών. Τα θύματα τους πάντα οι συνήθεις ύποπτοι. Όλοι οι αδύναμοι της ζωής. Παλιά οι αριστεροί και οι Εβραίοι, τώρα οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, και οι ομοφυλόφιλοι. Δεν είναι ιδεολογία τωρινή, και σίγουρα θα βασανίσει τις κοινωνίες των ανθρώπων και στο μέλλον.

Αλλά όπως λέει και το τραγούδι, αφού θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα πάντα είναι ταξικά, “μα πάλι θε ν’ απλώσει σα χολέρα, πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου, και δίπλα σου θα κάτσει κάποια μέρα αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου”.

Τελικά σ’ αυτή την ιστορία ουδείς αναμάρτητος. Όλοι οφείλουν να ξέρουν ποια είναι η Χ.Α.

ΕΜΕΙΣ ΘΗΡΑΣ-

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών

Γραφείο Τύπου”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *