ΔΥΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Επιθεώρηση και καθαρισμός στον Άγιο Νικόλαο Αμμουδίου

 

 

     “Οι δράσεις για το 2021 στα πλαίσια της συνέχισης του προγράμματος Vivid Blue, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action, (Santorini Active Volcanic Environment) σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας συνεχίζονται, με επιθεώρηση του βυθού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αμμουδίου και προσέγγιση της νησίδας περιμετρικά του Άγιου Νικόλαου για υποβρύχιο καθαρισμό το Σάββατο 15 Μαΐου.

 

 

     Στον προγραμματισμό των φετινών δράσεων η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action έχει εντάξει και μια σειρά παράκτιων καθαρισμών και συλλογή δειγματοληπτικού υλικού αναφοράς, ενώ την Κυριακή 16 Μαΐου, τελευταία ημέρα της 59ης εθελοντικής αιμοδοσίας, τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης θα δώσουν αίμα στο Γυμνάσιο Εμπορείου.

 

 

     Παράλληλα προετοιμάζονται δράσεις για το Σάββατο 22, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και την Κυριακή 23 Μάιου 2021 που θα περιλαμβάνουν παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό.

 

 

     Σε όλους τους καθαρισμούς στο πεδίο χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και πραγματοποιούνται ενημερώσεις στους εθελοντές για τους τρόπους και λύσεις αντικατάστασης των πλαστικών μιας χρήσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την πανδημία.

 

 

     – Στο τέλος όλων των υποβρύχιων και παρακτίων καθαρισμών γίνεται καταμέτρηση, αναλυτική καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών πριν αυτά μεταφερθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την τελική διαχείριση και την Ανακύκλωση.

 

 

Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *