“ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΩΘΗΚΕ”

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΑΣ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ANTIAIΣΘΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΜ

 

 

 

 

“Επειδή οι αποφάσεις και οι πράξεις που τις ακολουθούν έχουν ονοματεπώνυμο, να καταγγείλουμε επώνυμα λοιπόν τον αίτιο της τοποθέτησης του Α.Τ.Μ., στο συγκεκριμένο σημείο, τον απερχόμενο τοπάρχη της πολύπαθης Οίας, Λευτέρη Δαρζέντα.

Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή. Η τράπεζα ζητά από τον Δήμο σημείο τοποθέτησης Α.Τ.Μ. Τράπεζα είναι, την δουλειά της κάνει. Το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να δώσει άδεια για το συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται στην καλντέρα και είναι ένα από τα ομορφότερα του χωριού, κατόπιν υπόδειξης των τοπικών αρχών της Οίας, τη στιγμή που υπάρχουν και έχουν υποδειχθεί σημεία, όπως το ΚΕΠ, η καμάρα, το ιατρείο, που πρακτικά και αισθητικά είναι σαφώς καλύτερες επιλογές από την συγκεκριμένη.

Πράξις πρώτη: Το Δ. Συμβούλιο καταπατά το προεδρικό διάταγμα το οποίο βεβαίως έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο από διάφορους ιδιώτες καταπατητές, αλλά είναι άλλου μεγέθους ηθικής-ανήθικης αξίας να καταπατείται, το πνεύμα του διατάγματος από τον ίδιο τον Δήμο, που λογικά θα έπρεπε να είναι ο τιμητής και ο φρουρός του.

Όταν ήρθε η ώρα της τοποθέτησης του, μαζεύτηκαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, διαμαρτυρόμενοι για τον εν λόγω χώρο. Κατόπιν υπόδειξης κάποιων, βρέθηκε μια “κάποια λύση”. Να τοποθετηθεί παραπλεύρως ώστε να μην ενοχλεί τόσο με τον όγκο του. Οι τοποθετητές συμφώνησαν, οπότε διαλυθήκαμε ησύχως.

Πράξις δεύτερη: Το πρωί έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι το “βασανισμένο” από τα πέρα-δώθε Α.Τ.Μ. ξαναμπήκε στην προηγούμενη θέση. Απ’ ότι μάθαμε εκ των υστέρων από ανθρώπους της Τράπεζας, την εντολή έδωσε ο Λευτέρης Δαρζέντας, με την δικαιολογία ότι στη δεύτερη θέση θα ενοχλούσε την κυκλοφορία, κάτι πέρα για πέρα αναληθές. Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στον απερχόμενο αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριαζή, που στις διαμαρτυρίες της προέδρου του Συλλόγου, σε τηλεφωνική συνομιλία, απάντησε ότι του είναι αδιάφορο αν θα μπει Α.Τ.Μ. ή όχι.

Το Α.Τ.Μ. ήρθε για να μείνει και να θυμίζει τις τελευταίες πολιτικές πράξεις των απερχόμενων τοπικών αρχόντων της Οίας.

Δυστυχώς ένα ακόμα όμορφο σημείο του χωριού μας αλώθηκε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *