ΔΡΟΜΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΟΙΑΣ: ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΗΡΩΑ

ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΙΑ;

 

 

Φωτό Μάρκος Κανακάρης, από το Facebook.

Μια φορά κι έναν καιρό….”

Έτσι δεν ξεκινάνε τα παραμύθια;. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ο φίλτατος Δήμαρχος Θήρας, εξέδιδε διθυραμβικές ανακοινώσεις για ενδελεχείς συσκέψεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών που κατασκευάζουν τον οδικό άξονα Αεροδρομίου-Οίας. Πανηγύριζε για την επιτυχία του (θα δείτε τα δελτία τύπου στη συνέχεια).

Αποκλεισμένη από αυτές τις συναντήσεις ήταν η “χαζή ξανθιά” (όπως μυστικά κάποιοι την αποκαλούσαν). Η αποπεμφθείσα (αργότερα) Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, παρ’ ότι ήταν η καθ’ ύλην αρμόδια του έργου. Η “χαζή ξανθιά”, όμως, είχε περισσότερο μυαλό από όλους, γιατί στα έγγραφα, τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις έκανε λόγο για κακοτεχνίες και παραλείψεις και εφιστούσε την προσοχή για πιθανά ατυχήματα. (Υπάρχει άφθονο γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό, όχι για τη διορατικότητά της μόνο, αλλά και για τον συνεχή έλεγχο του έργου).

Αποπέμφθηκε για την απείθεια της. Αλλά…δικαιώθηκε. Και τώρα ο Κύριος Δήμαρχος, εξαπολύει -εν είδει χαρτοπόλεμου- μια τάχα μου οργή. Μόνο που είναι χάρτινη. Και μιάμισι κουταλιά, νερό δικαίωσε την ΠΡΏΗΝ ΈΠΑΡΧΟ  που ούτε ένα έδρανο (όπως από λόγους θεσμικού σεβασμού όφειλαν) δεν της έδιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Που ούτε στις εκδηλώσεις δεν την καλούσαν επίσημα.

Πήγαιναν βλέπετε να κόψουν κορδέλες. Τώρα βρήκαν φύκια, από το πολύ νερό. Και η Λειβαδάρου, τους απέδειξε πάλι πως μπορεί ξανθιά να είναι, αλλά Χαζή όχι. Με τίποτα!. Και πως το τσαγανό της, είναι πραγματικό και όχι χάρτινο.

Ας διεκδικήσουν άλλοι τον τίτλο και τις κορδέλες.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ λιγουλάκι

Θήρα, Πέμπτη 11/01/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΟΙΑΣ

Σε συνέχεια των εγγράφων του Δήμου Θήρας προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση της περαίωσης του έργου στο οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλος – Οία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Τρίτη (09/01) στα γραφεία του Δήμου Θήρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ. καθώς και στελέχη και ο πρόεδρος της εργολήπτριας εταιρείας Ομάδα Κατασκευών ΑΕ. κ. Γιώργος Μπασιάς.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ενός σφικτού χρονοδιαγράμματος χωρίς καμία χρονική παρέκκλιση, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός εύλογου διαστήματος.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του έργου ως ακολούθως:

  • Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (28/02) – το αργότερο – να έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες που αφορούν το βασικό άξονα.

  • Μέχρι το τέλος Μαρτίου (31/03) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες οδοστρωσίας στο τελευταίο χιλιόμετρο του βασικού άξονα (από το Πορί και μέχρι τέλος του έργου), τα πεζοδρόμια και ο ηλεκτροφωτισμός του έργου.

  • Μέχρι το τέλος Μαΐου (31/05) να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων, σήμανσης, πληροφοριακών πινακίδων και λοιπών μικρής έκτασης εργασιών που δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα του έργου. Επίσης προγραμματίζεται η διάστρωση της πρώτης στρώσης ασφαλτικού για το τελευταίο χιλιόμετρο της βασικής οδού και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η στρώση κυκλοφορίας στο τμήμα της βασικής οδού που υπολείπεται.

  • Μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/06) να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.

Η Δημοτική Αρχή, πέραν των προσπαθειών και πιέσεων που ασκεί, ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις της αναδόχου εταιρείας και το έργο θα περαιωθεί στην προαναφερθείσα ημερομηνία, έτσι ώστε να παραδοθεί ασφαλές προς χρήση.

Θήρα, Πέμπτη 10/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΟΙΑΣ – ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ

Σε συνέχεια των εγγράφων και πιέσεων του Δήμου Θήρας προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση της περαίωσης του έργου στο οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλος – Οία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας χθες Τετάρτη (09/05) στα γραφεία του Δήμου Θήρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ. (διευθύνουσα αρχή) καθώς και στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ολοκλήρωση του έργου χωρίς καμία επιπλέον χρονική παρέκκλιση σύμφωνα με τις τρεις ειδικές προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του έργου και δόθηκαν εγγυήσεις ως ακολούθως:

  • Μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/06) θα έχει ολοκληρωθεί ο βασικός άξονας του έργου, ο οποίος περιλαμβάνει τα ασφαλτικά, την οδική σήμανση καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό, έτσι ώστε να μπορέσει να δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία ο δρόμος.

  • Το σύνολο του έργου εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς και η εργολήπτρια εταιρεία Ομάδα Κατασκευών ΑΕ. έδωσαν εγγυήσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί καθώς έχει παραληφθεί ένας μεγάλος όγκος υλικών, γεγονός που διασφαλίζει μεγάλο μέρος των εργασιών που πρέπει να αποπερατωθούν.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από το βήμα του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη Ρόδο – Νότιο Αιγαίο στο θέμα αυτό, δίνοντας την υπόσχεση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 30/06.

Η Δημοτική Αρχή, πέραν των προσπαθειών και πιέσεων που ασκεί, ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις της αναδόχου εταιρείας και το έργο θα περαιωθεί στην προαναφερθείσα ημερομηνία, έτσι ώστε να παραδοθεί ασφαλές προς χρήση.

 

 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Βαγγελης λέει:

    Μενω στο νησι απο το 1998 και θα ηθελα να ρωτησω ποτε το νησι ηταν καλυτερο η χειροτερο απο οτι ειναι σημερα το νησι με τους δημοτες του εχει κσι ειχε την εξουσια που του αρμοζει..για εσαςδεν καταλαβενω για ποιον λογο εχετε αυτην την εμονη …

  2. Ο/Η Σχεδόν κάτοικος λέει:

    Αν ενδιαφέρεστε για το νησί σας και όχι για μικροπολιτικες κάντε και καμιά βόλτα ποδαράτοι και αν δεν σπάστε κανένα πόδι από τα κακοδιατηριμενα πεζοδρόμια δεν μπουχτίσετε από τα πεταμένα σκουπίδια τα κλαδιά και τα απεριποιητα σαν χωματερές παρτέρια τις βρώμικες αυλές βλέπε κτηριο περιφέρειας και το χάλι το μαύρο που πλην των ακριβων ξενοδοχίων και μαγαζιων υπάρχει σε κάθε γωνιά του νησιού ..Ξεκινήστε από αυτά φτιάξτε το οδόστρωμα και μετά μιλάτε για τα καινούργια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *