Δράσεις για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης 2019

Δελτίου Τύπου για τη δράση στις 31/07/2019

     Στην πρακτική της πρόληψης της θαλάσσιας ρύπανσης “Pollution Prevention 2019″ το “Dive In Action” διοργανώνει υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό στη Σαντορίνη την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 10.30 το πρωί στην περιοχή της Καλδέρας στην τοποθεσία Αποθήκες – Remezzo.

     Στόχος είναι, να ανασυρθούν από τον βυθό αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί από δύτες και αφορούν στο σύνολο τους ρυπογόνες εστίες, ενώ στον παράκτιο σχεδιασμό θα συγκεντρωθούν πλαστικά μιας χρήσης και τμήματα αυτών που δεν παρατηρούνται εύκολα. Πρόκειται για στοχευόμενη δράση στην οποία καλούνται να συμβάλλουν όσοι επιθυμούν και προτίθενται να βοηθήσουν στην δράση, όπου θα ενημερωθούν και για τις ενέργειες πρόληψης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Στον υποβρύχιο καθαρισμό θα λάβουν μέρος πιστοποιημένοι δύτες που έχουν αντίστοιχη εμπειρία.

Την δράση στηρίζουν οργανωτικά ο Δήμος Θήρας και η Δημοτική Επιχείρηση “ΓΕΩΘΗΡΑ” ΜΑΕ με συμμετοχή του Συλλόγου “Θηραϊκή Θάλασσα” Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Θήρας.

     Συνεργαζόμενα Καταδυτικά Κέντρα, Aegean Divers, Atlantis Oia, Santorini Diving Center.

     Με πληροφοριακό υλικό και στοιχεία της γενικότερης θαλάσσιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης συμμετέχει η “iSea” και τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες παρέχει το “Dive InAction” – Santorini Active Volcanic Environment.

ΔωρητήςΚοινωφελές ‘Ίδρυμα Αθανασίου ΚΛασκαρίδη

www.aclcf.orghttps://www.facebook.com/ACLCF/.

#aclcf # single_use_plastic_free

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Τηλ. 6946244317

“Dive In Action”

Santorini Active Volcanic Environment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *