ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 12 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

 

 

 

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΩΝ

Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου ευχαριστεί θερμά τους Μυκονιάτες ναυτικούς-ψαράδες για τη σημαντική τους συμβολή στη διάσωση των ναυαγών του φορτηγού πλοίου «Little Seyma»στο Τραγονήσι.

Τα αδέρφια Δημήτρης και Βαγγέλης Λυκούρης καθώς και ο Βαγγέλης Πολυκανδριώτης, με τα αλιευτικά σκάφη “ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ” και το σκάφος “ΑΝΝΟΥΛΑ”, έδωσαν πραγματική μάχη με τα κύματα και με αυτοθυσία, οδήγησαν την επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στο σημείο όπου βρίσκονταν η σωστική λέμβος με το 12μέλες πλήρωμα του πλοίου.

Στα χνάρια των ηρώων προγόνων τους ναυτικών, αγνοώντας τους ανέμους 10 και 11 μποφόρ που έπνεαν στο σημείο, έδειξαν εμπράκτως την αγάπη των Μυκονιατών για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα αγάπης τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Το παράδειγμά τους αναδεικνύει τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Μυκονιατών, το φιλότιμο, την φιλοπατρία και την ανιδιοτέλή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Η πράξη τους αυτή ας γίνει οδηγός ζωής για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά.

Οι Μυκονιάτες απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι και εργάζονται για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να κάνουν θαύματα!

Ένα τέτοιο μικρό θαύμα ήταν και η σημερινή διάσωση των ναυαγών στο Τραγονήσι, ανατολικά της Μυκόνου”.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *