Δωρεά επετειακού τόμου “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821” σε όλα τα σχολεία της Θήρας και της Θηρασίας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ&ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1821"
  “H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project) και οι Εκδόσεις Καλλίστη ανακοινώνουν τη δωρεά 75 επετειακών τόμων «Σαντορίνη & Επανάσταση 1821» σε όλα τα σχολεία και τις δανειστικές βιβλιοθήκες της Θήρας και της Θηρασίας. Οι χορηγοί της δωρεάς των επετειακών τόμων είναι οι Εκδόσεις Καλλίστη, το Οινομαγειρείο Ακταίον, η Altana Hospitality και το Blue Shades of Greece.
  H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Σαντορίνης, πραγματοποίησε σειρά δράσεων και εκθέσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Κεντρικό στοιχείο των δράσεων ήταν η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάδειξη και προστασία των μνημείων, καθώς επίσης και η στήριξη στα μικρά μουσεία του νησιού.
Η κεντρική έκθεση με τίτλο «Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821» φιλοξενήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», όπου παρουσιάστηκε η ζωή στη Σαντορίνη πριν, κατά τη διάρκεια, και αμέσως μετά την Επανάσταση, με πρωτότυπα έγγραφα, επιστολές, χάρτες, έργα τέχνης, χαρακτικά και αντικείμενα της περιόδου.
   Στο πλαίσιο της έκθεσης εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Καλλίστη ένα πολυτελές λεύκωμα με τίτλο “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821”, που περιέχει όλα τα παραπάνω στοιχεία, με συμμετοχές από ιστορικούς και ερευνητές. Στο λεύκωμα παρουσιάζονται για πρώτη φορά αδημοσίευτα έγγραφα και επιστολές της εποχής, χάρτες, χαρακτικά, έργα τέχνης, καθώς και άρθρα για τις δράσεις του 2021.
Οι επετειακοί τόμοι «Σαντορίνη & Επανάσταση 1821» έχουν αρχίσει να διανέμονται σε όλα τα σχολεία και τις δανειστικές βιβλιοθήκες της Θήρας και της Θηρασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (thiret2006@gmail.com) και τις Εκδόσεις Καλλίστη (info@ekdoseiskallisti.com).
(Φωτογραφία του Αντώνη Ελευθεράκη)
Panos Stamou, Iakovos Zorzos και 10 ακόμη
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *