Δολοφονική δράση της αλβανικής μαφίας στη Σαντορίνη;

 

 

Μια περίεργη ιστορία, μέρος της οποίας, φέρεται να ακουμπά και τη Σαντορίνη, έβγαλε στη δημοσιότητα, ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός «vizionplus». Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ενημερωτική έκδοση του καναλιού που εδρεύει στα Τίρανα, η αλβανική μαφία ερευνάται για την διάπραξη πέντε φόνων στην Ελλάδα.

Ο συντάκτης, γράφει: «Η αλβανική μαφία έχει διατάξει πέντε φόνους, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν με την αποκωδικοποίηση των συνομιλιών στην εφαρμογή «Sky ECC». Οι δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Αθήνα, αλλά και στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη.

Τα τεκμηριωμένα στοιχεία έχουν σταλεί στις ελληνικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν οι δολοφονίες και να εντοπιστούν οι δράστες.

Από τα στοιχεία που διαθέτει η Αστυνομία Αθηνών και τα οποία προέρχονται από την αποκρυπτογράφηση της ανταλλαγής εκατοντάδων χιλιάδων μηνυμάτων και φωτογραφιών μέσω της «πλατφόρμας ασφαλείας» Sky ECC, που χρησιμοποιούσαν μέχρι το 2021 μαζικά 171.000 ύποπτοι σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική κ.λπ. στην Ελλάδα. λειτουργούν πολλές ξένες ομάδες μαφίας».

Να σημειωθεί πως η εφαρμογή Sky ECC, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στο Βανκούβερ του Καναδά, το 2008 και περιλαμβάνει προηγμένο λογισμικό κρυπτογράφησης. Αυτό την έκανε ελκυστική για εγκληματικές οργανώσεις, αλλά εν συνεχεία και στόχο εκτεταμένης έρευνας από τις διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες. Περισσότερα στη Βικιπαίδεια.

 

Αλλά, από το δημοσίευμα του «vizionplus», προκύπτουν ερωτηματικά, καθώς στη Σαντορίνη τουλάχιστον, δεν έχει καταγραφεί τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, φόνος που να παραμένει ανεξιχνίαστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *