ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ

 

 

 

ΑΤΥΧΗΜΑ SEA DAIMOND (1ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ  “Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας, με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες, που συνεπάγεται το ναυάγιο του Κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας της νήσου Θήρας από την 6-4-2007».

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

 

Α. Συνιστούμε Ομάδα Εργασίας, με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες, που συνεπάγεται το ναυάγιο του Κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας της νήσου Θήρας από την 6-4-2007.

Β. Συγκροτούμε την παραπάνω Ομάδα Εργασίας και ορίζουμε ως μέλη αυτής τους κατωτέρω:

1) κα Ξανθή Μπασάκου, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως Συντονίστρια.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος της Συντονίστριας την αναπληρώνει το υπ’ αρ. 2 μέλος.

2) Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Μάμμη Βασίλειο, Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος.

3) Πλοίαρχο Λ.Σ. Κοντραφούρη Χαράλαμπο, Διευθυντή Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος.

4) κα Φανή Τσέλιου, Συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος.

5) κ. Πέτρο Βαρελίδη, Συνεργάτη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως μέλος.

6) κ. Γεώργιο Διονυσόπουλο, Νομικό Σύμβουλο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως μέλος.

7) κ. Ηλία Πελέκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ως μέλος.

  1. Εγγύηση η συμμετοχή του Στ. Παπανδρεόπουλου

    Εγγύηση η συμμετοχή του Στ. Παπανδρεόπουλου

    κ. Στέλιο Παπανδρεόπουλο, πληρεξούσιο Δικηγόρο του Δήμου Θήρας, ως μέλος. 

  2.  κ. Λουκά Λυγνό, Φυσικό Ραδιοηλεκτρολόγο, εκπρόσωπο Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών γα την ανέλκυση του Sea Diamond, ως μέλος.

    Γ. Χρέη Γραμματέα της Ομάδας Εργασίας θα εκτελεί ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. Φουντούκος Κωνσταντίνος, που υπηρετεί στο ΥΝΑΝΠ/ΔΙΠΘΑΠ.

Δ. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η συνδρομή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, για την ανέλκυση, απομάκρυνση ή εξουδετέρωση του ναυαγίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2881/2001, με σκοπό τον περιορισμό και αποφυγή περαιτέρω θαλάσσιας ρύπανσης. Ειδικότερα, η ομάδα εργασίας υποβοηθά το Ταμείο στη διερεύνηση προπαρασκευαστικών ενεργειών, καθώς και στην εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς, για την άρση των συνεπειών του ναυαγίου.

Στα πλαίσια αυτά η Ομάδα Εργασίας θα επεξεργασθεί και θα μελετήσει και οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν στην ανέλκυση του ναυαγίου.

Ε. Η Ομάδα Εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα συνεργασθεί με τις υπηρεσίες και τους φορείς, που εμπλέκονται σε θέματα και διαδικασίες που σχετίζονται με το έργο της και μπορεί να ζητά την παροχή πληροφοριών, την προσκόμιση στοιχείων και γενικά τη συμβουλευτική συνδρομή ή και τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις της, μετά από σχετική πρόσκληση της Συντονίστριας, λοιπών στελεχών του Υ.ΝΑ.Ν.Π και Υ.ΠΕ.ΚΑ., καθώς και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και του Δήμου Θήρας, όταν κρίνεται σκόπιμο.

Επίσης, η Ομάδα Εργασίας θα ενημερώνει τους Υπουργούς και τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την πρόοδο των εργασιών και τις ενέργειές της κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΣΤ. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε αίθουσα που θα ορίζει η Συντονίστρια αυτής, σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας που θα συμφωνηθούν κατά την πρώτη της συνεδρίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *