“ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ”

Απεργία από το Συνδικάτο Τουρισμού-Επισιτισμού

 

 

 

 

“Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα εισάγει νέες μορφές απασχόλησης-δουλείας με τις συμβάσεις «κατά παραγγελία»…

Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια. Δεν μπορεί να συγκαλυφθούν οι σοβαρές αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα για τους εργαζόμενους με προπέτασμα καπνού το “ξεπάγωμα των τριετιών”.

 

 

Ακόμα κι αυτή η ρύθμιση για το ξεπάγωμα των τριετιών τελικά αποδεικνύεται μια μεγάλη κοροϊδία αφού οι “τριετίες” θα χτίζονται από 1/1/2024 διαγράφοντας 12 χρόνια δουλειάς, αφορούν μόνο όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό και όσους από 1/1/2024 καλύπτονται από εν ισχύ Συλλογική Σύμβαση που κατοχυρώνει την προϋπηρεσία (σήμερα δεν ξεπερνούν το 10% των εργαζομένων), ενώ όσοι από το 2024 ξεκινήσουν να μετράνε “τριετία” δεν θα μπορούν να συμπληρώσουν έστω και μια με τις μισές συμβάσεις να είναι μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου, με τις συμβάσεις κατά παραγγελία και ελάχιστων ωρών που φέρνει το νομοσχέδιο. Κανείς δεν θα φτάνει 900 ένσημα που απαιτούνται για να πάρει την συγκεκριμένη αύξηση.

Τέλος η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση για τις τριετίες επιβεβαίωσε πλήρως τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων και αποκάλυψε τα τεράστια ψέματα που έλεγε η κυβέρνηση για να θολώσει τα νερά σε σχέση με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή.

 

 

  Η κυβέρνηση με νόμο “παγώνει” τις τριετίες για πάντα από το 2027, με ρητή αναφορά ότι οι τριετίες δεν θα ισχύουν και η προϋπηρεσία δεν θα προσμετράτε όσο διαρκούν συνθήκες που δεν ευνοούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την οικονομία με απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης, πχ ανεργία πάνω του 10%, υψηλός πληθωρισμός, δημοσιονομικό έλλειμμα, προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και ότι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.

Είναι φανερό πια ότι υπήρξε άμεση συνεννόηση, συμφωνία και συντονισμός κυβέρνησης – ΣΕΒ και ΓΣΕΕ η οποία δεν παίρνει απόφαση για απεργία καθώς βρίσκει θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο!!!

Κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ δεκάδες Εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες με ρεκόρ απεργιακών αποφάσεων συμμετέχουν στην αυριανή απεργία.

Η θέση των συνδικάτων είναι μία και σαφής: Ξεπάγωμα των τριετιών, για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς προϋποθέσεις και αναδρομικά από το 2012.

Με αυτή τη θέση, καθώς και με τη θέση να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα απεργούν οι εργαζόμενοι της χώρας στις 21 Σεπτέμβρη. Δεν χαρίζουμε τον ιδρώτα και τη δουλειά μας σε κανέναν.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι στην απεργία!

Απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *