ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ- “Άναψε “πράσινο” για ένα έργο ζωής της Σαντορίνης”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΔΙΤ

 

 

 

  “- Ενέργειες και συμπληρωματικά έργα

 

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ “Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα” το έργο της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α) στη Σαντορίνη.

Το ιστορικό και η επίτευξη του στόχου

 

Ο φάκελος του έργου είχε προετοιμαστεί το 2020 από τον Δήμο Θήρας, ο οποίος είχε τότε την αρμοδιότητα. Στη συνέχεια η αρμοδιότητα περιήλθε στο νεοϊδρυθέντα Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος επιμελήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο, την ολοκλήρωση του φακέλου και τον κατέθεσε τον Ιούνιο του 2021 στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

 

Ένα έργο που προωθεί την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστατεύει το περιβάλλον, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία, είναι έτοιμο προς δημοπράτηση με τη διαδικασία σύμπραξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει.

1 .Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων .

  1. Μονάδα Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων Οργανικών
  2. Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

 

Υπολογίζεται ότι η διάρκεια κατασκευής του έργου θα είναι 24 μήνες και ο χρόνος λειτουργίας του ανέρχεται σε 25 έτη. Η συνολική ετήσια δυναμικότητα του έργου της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων υπολογίζεται σε 25.726 τόνους .

 

Ο Δήμος Θήρας χαιρετίζει αυτή την απόφαση, σταθμό για το  αναπτυξιακό μέλλον του νησιού μας και ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη έκβαση αυτής της διαδικασίας.

Την προηγούμενη και σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο .

Τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη και τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ που ενέκριναν το έργο.

Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ  Γιώργο Χατζημάρκο για την άψογη συνεργασία τόσο στα πλαίσια του Οργανισμού όσο και στην προετοιμασία κοινών δράσεων εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Τον τεχνικό σύμβουλο του δήμου για την προετοιμασία όλων των αναγκαίων μελετών που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, Γιάννη Φραντζή.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θήρας προωθεί δύο ακόμα σημαντικά έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *