ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ: Η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

«Ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να συνδράμει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εν μέσω της κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας από την εξάπλωση του covid 19 :

 

  • Δημιούργησε πρόγραμμα εξυπηρέτησης των δημοτών, που είναι υπέργηροι, ασθενείς κλπ, ώστε να μένουν σπίτι, με διάθεση έξι (6) αυτοκινήτων για την Θήρα και ένα (1) για την Θηρασιά.

 

  • Δημιούργησε πρόγραμμα ενίσχυσης και σίτισης ηλικιωμένων (Βοήθεια στο σπίτι, προνοιακά επιδόματα), με 5.000 γεύματα για την Θήρα και 1.350 γεύματα για την Θηρασιά.

 

  • Επιχορήγησε (μέσω του Ιδρύματος Λ & Ε Νομικού) τον Σύλλογο Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας, με το ποσό των 5.000€, για υγειονομικό εξοπλισμό και υλικό.

 

  • Στήριξη με υγειονομικό υλικό το Πτωχοκομείο Θήρας και με άμεση οικονομική ενίσχυση 9.000€.

Επίσης ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και της νέας κατάστασης, που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο επιχειρήσεων εστίασης λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid 19, που επιτείνει το πρόβλημα δημιουργίας αγελών, προέβη σε :

 

  • Διεύρυνση και διαχείριση της εφαρμογής του προγράμματος των αδέσποτων ζώων, τηρώντας πιστά την νομοθεσία (περισυλλογή, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, ταυτοποίηση, αποθεραπεία και επανένταξη).

 

  • Προμήθεια ζωοτροφών και οργάνωση ομάδας εθελοντών, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία για την καθημερινή σίτιση των αδέσποτων ζώων.

 

  • Προμήθεια ζωοτροφών για την σίτιση των φιλοξενούμενων ζώων του καταφυγίου, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο (αδέσποτων σκύλων, αλλά και των ιπποειδών τρίτης ηλικίας).

Οι δράσεις συνεχίζονται.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Θ. ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *