Δήμος Θήρας: εντυπωσιακές οι επιδόσεις του νησιού στο ξεκίνημα της σεζόν

Σε δελτίο τύπου που διένειμε ο Δήμος Θήρας, αναφέρονται τα παρακάτω:

 

Εντυπωσιακές επιδόσεις καταγράφει η Σαντορίνη, από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου, τόσο στον τομέα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων όσο και στον τομέα των εσόδων από την τουριστική δραστηριότητα. 
 
     Συγκεκριμένα η Σαντορίνη μέχρι τις 30 Απριλίου δέχτηκε στον Αερολιμένα της, από διεθνείς πτήσεις, 38.257 επισκέπτες, ήτοι αύξηση 42% σε σχέση με το 2019, όταν οι επισκέπτες ανήλθαν σε 26.9 27. 
 
     Η Σαντορίνη εισέπραξε ένα μεγάλο μερίδιο από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα της πασχαλινής περιόδου το οποίο συνεχίστηκε με την ίδια δυναμική και το Μάιο.  Αναλύοντας τα στοιχεία του 1ου δεκαπενθημέρου του Μαΐου διαπιστώνουμε ότι η Σαντορίνη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση διεθνών αφίξεων από όλους τους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς με ποσοστό 23% σε σχέση με το 2019.  
  
     Στον τομέα των εσόδων, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για το 1ο τρίμηνο του έτους, η Σαντορίνη καταγράφει ως συνολικό κύκλο εργασιών σε εστίαση και καταλύματα έσοδα 14. 886 .99 ευρώ, υπερδιπλάσια αυτών της Μυκόνου που είναι στη 2η θέση με έσοδα 6.091.273 ευρώ και της Πάρου στην 3η θέση με έσοδα 2.14 1.794 ευρώ. 
 
     Τα θετικά αυτά αποτελέσματα δεν είναι συγκυριακά, ούτε προέκυψαν τυχαία. 
 
     Η Σαντορίνη κεφαλαιοποιεί σήμερα την επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κατά τα δύο προηγούμενα δύσκολα χρόνια και δρέπει τους καρπούς της συλλογικής προσπάθειας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.  
 
     Ο Δήμος, οι Ενεργοί Πολίτες, οι συλλογικοί φορείς, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του νησιού, μεθοδικά, δυναμικά και με σχέδιο, εργάζονται καθημερινά, ώστε το νησί μας να γίνεται ελκυστικότερο, να ισχυροποιεί το τουριστικό του προφίλ και να αναδεικνύεται πρωταθλητής στο παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνισμό.  
 
     Όπως όλα δείχνουν, παρά τα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, η Σαντορίνη θα καταρρίψει φέτος κάθε προηγούμενο, τόσο από πλευράς τουριστικής κίνησης, όσο και από πλευράς εσόδων. 
 
     Ο Δήμαρχος αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εντυπωσιακή πρωτιά  της Σαντορίνης δήλωσε ότι “η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα, ώστε η Σαντορίνη να παραμείνει πρωταθλητής στον τουρισμό να διασφαλίσει την ποιότητα του τουριστικού της προϊόντος και την ευημερία των κατοίκων της”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *