ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ: «Αντιπολίτευση με ψέματα από τον κ. Νικόλαο Ζώρζο»

 

 

“Σε απάντηση της ανακοίνωσης του συνδυασμού «Θηραϊκή Πολιτεία» του κ. Νικόλαου Ζώρζου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

 

  • Η σύμβαση του εργολάβου ο οποίος είχε αναλάβει την διαχείριση του ΧΑΔΑ έληξε στις 17 Αυγούστου και όχι στις 19 Ιουλίου, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κύριος Ν. Ζώρζος.

2) Ο Δήμος εγκαίρως προκήρυξε τον διαγωνισμό για τη νέα εργολαβία. Στις 18 Αυγούστου έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών και στις 24 Αυγούστου διαπιστώθηκε από την  Επιτροπή διαγωνισμού ότι δεν υπήρξε καμία προσφορά και έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

3) Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, μετά από έγκριση της οικονομικής επιτροπής ο Δήμος προχώρησε ταχύτατα στην απευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ακολουθεί άμεσα η εγκατάσταση του εργολάβου.

4) Παραχαράσσοντας την αλήθεια, ως προς τα πραγματικά γεγονότα, ο κ. Νικόλαος Ζώρζος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την σημερινή κατάσταση της χωματερής. Ξεχνάει βέβαια να αναφέρει ότι ο ΧΑΔΑ έχει εξαντλήσει τα όρια του εδώ και καιρό, εξαιτίας της 9χρονης δικής του αδιαφορίας και αδράνειας.

 

 

Επί των ημερών του ο ΧΑΔΑ διογκώθηκε και επεκτάθηκε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια αποκατάστασης του. Το 2014 ο κύριος Ζώρζος εξασφάλισε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ, την οποία ουδέποτε υλοποίησε. Την ίδια περίοδο είχε εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 πίστωση ύψους 4.500.000,00 € για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και για την ενδιάμεση λύση, η οποία θα μπορούσε τότε να χρηματοδοτηθεί από δημόσιες επενδύσεις σε αντίθεση με σήμερα. Τα έργα ως γνωστόν ουδέποτε υλοποιήθηκαν και τα χρήματα χάθηκαν για τη Σαντορίνη.

5) Η σημερινή Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα επί της ουσίας ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες μελέτες και ενέταξε το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με χρηματοδότηση 4.000.000,00  ευρώ. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα, μετά τη λήψη και των τελευταίων εγκρίσεων, μαζί με το έργο της ενδιάμεσης λύσης.

6) Για μία ακόμη φορά ο κ. Ζώρζος επανέρχεται στο θέμα του έργου της οριστικής διαχείριση των απορριμμάτων αναμασώντας τις αδιέξοδες και ανεφάρμοστες προτάσεις του.

Και στον τομέα αυτό η σημερινή Δημοτική Αρχή προωθεί ουσιαστικές λύσεις.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε την κατασκευή του έργου της οριστικής διαχείριση των απορριμμάτων με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Για το έργο αυτό, το οποίο ωρίμασε εξαρχής ο Δήμος, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος  από το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου που έχει  την αρμοδιότητα.
Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι ο κύριος Ζώρζος είναι ο τελευταίος που νομιμοποιείται να ασκεί κριτική και μάλιστα με ανακρίβειες και ψεύδη.

 

 

Η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος, κατανοεί την αγωνία και τις απαιτήσεις των δημοτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βάλει τάξη στο χάος που δημιούργησε η διακυβέρνηση  Ζώρζου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι μόνο. Συνεργάζεται με το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων της Σαντορίνης και σέβεται την άποψη και του τελευταίου Σαντορινιού πολίτη.

 

 

Αυτό όμως διαφέρει από την αποδοχή και την κάλυψη, που μέσα από την ανακοίνωσή του παρέχει ο κύριος Ζώρζος σε οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες καταφεύγουν σε ακραίες και παράνομες συμπεριφορές που έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση του νησιού μας.

 

Η Δημοτική Αρχή, παρά την διαρκή υπονομευτική στάση του κυρίου Ζώρζου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και τις προτάσεις των Σαντορινιών.

Παραμένουμε αταλάντευτα στο στόχο μας: Για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης και την ευημερία των Σαντορινιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *