ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ

Έχουν ήδη κατατεθεί περίπου 1.000 αιτήσεις για πρόσληψη.

  ΠΟΛΑΚΗΣ_ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Όταν στις 19 Μαρτίου, είχε επισκεφθεί τη Σαντορίνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, μαζί με το Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Μπασκόζο, προκειμένου να επιθεωρήσουν το Νοσοκομείο, ο Δήμαρχος, είχε ερωτηθεί για το θέμα της στέγης των εργαζομένων. Είχε συγκεκριμένα δεσμευτεί, (όπως δείχνει και το Βίντεο που ακολουθεί) πως τουλάχιστον για το προσωπικό που θα προετοιμάσει το πλήρες άνοιγμα του Νοσοκομείου, θα καταβληθεί προσπάθεια.

Δεδομένα:

Α. Το κτίριο-ξενώνας της Έξω Γωνιάς. Προσπάθειες από το παρελθόν από την κ. Λαμπρινή Σιγάλα (τότε Πρόεδρο της Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας) και τώρα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευά Σαλίβερο.

Το θέμα κολλάει. Οι υποσχέσεις πέφτουν βροχή, αλλά τη μια λένε πως κάποιος γείτονας δημιουργεί ζήτημα με την Αποχέτευση, την άλλη ότι βάφεται, εξοπλισμός φιλοξενίας δεν υπάρχει και οι αρμόδιοι σιωπούν. Η ΔΕΥΑ, έχει κάνει τη σύνδεση. Ο υπόλοιπος Δήμος τι κάνει;

Β. Δωρεά Βαμβακούση στο δρόμο του ΑΒΙΣ. Πάλι η κ. Λαμπρινή Σιγάλα, είχε διασαφηνίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την τυπική -αλλά απαραίτητη – παραχώρηση προς την Εταιρεία Κοινωνικής Μέριμνας. Είχε μετατραπεί σε ένα αξιοπρέποεστατο κατάλυμα, για αρκετά άτομα. Χαρακτηριστικά: είχαν φιλοξενηθεί 23 Κούρδοι φυγάδες. Ομάδα φοιτητών και Καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Σινσινάτι. Δόκιμοι Αστυνομικοί που ενίσχυαν την υπάρχουσα δύναμη. Τώρα τι γίνεται;. Σε τι κατάσταση βρίσκεται;.

Γ. Δωρεά, άλλου Βαμβακούση στο δρόμο της Αρχαίας Θήρας. Είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Τώρα, τι γίνεται;. Σε ποιόν έχει παραχωρηθεί;. Σε τι κατάσταση βρίσκεται;. Ποιός και αν το χρησιμοποιεί;.

Δ. Δύο καταλύματα στον Καρτεράδο. Ενδιαφέρθηκε κανείς;.

Ε. Ένα κατάλυμα στον Πύργο. Υπάρχει;. Νοιάστηκε κανείς;.

ΣΤ. Που αλλού υπάρχουν αναξιοποίητα δημοτικά ακίνητα;. Στον Αθηνιό, ας πούμε, υπάρχει κέντρο Ελέγχου που έχει μετατραπεί σε γκαρσονιέρα;.

Για την ώρα, αυτά είναι απλά ερωτήματα, που διατυπώνονται με τη γνωστή εμπάθεια και την ακόμα γνωστότερη αφέλεια του επιμελητή της Santonews.

Γιατί, υπάρχει ένα ακόμα αφελέστερο ερώτημα: Υπάρχουν κάποιοι που τους “χαλάει” το ότι θα ανοίξει Δημόσιο Νοσοκομείο στη Σαντορίνη;. Υπάρχουν κάποιοι που τις εποχές που όλα έδειχναν ότι θα πωληθεί από τον Νταλικιέρη και τον Βορίδη, έσπευδαν να υποσχεθούν “γην και ύδωρ”, κοπτόμενοι και ολοφυρόμενοι για τον Δημόσιο χαρακτήρα και μόλις αυτός έγινε πραγματικότητα, “ξέχασαν” και λάκισαν;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *