ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

“ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ”

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΧΑΛΑΡΗΣ O Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία/Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα εγκαίνια της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης:

 

“Την Παρασκευή 15 Ιούλη εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Το έργο αυτό ανήκει στον θηραϊκό λαό και στους πολίτες των γύρω νησιών που το έχουν πληρώσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (τακτικός προϋπολογισμός/φορολογία, έρανος κ.α.), και τα εγκαίνια του δεν είναι ευκαιρία για να πολιτικολογούμε. Πρέπει κυβερνώντες και μη να είμαστε πιο ταπεινοί και πιο σεμνοί. Αρκετοί από τους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) έχουν μερίδιο για το τελικό αποτέλεσμα, παρά το ότι δεν είναι το ιδανικό για τον μέσο σκεπτόμενο πολίτη.

 

Όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου που παραμένουν δυσεπίλυτα ακόμα και μετά την έναρξη λειτουργίας του με στόχο την οριστική επίλυσή τους και την επίτευξη ουσιαστικής παροχής δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους της Σαντορίνης, των γύρω νησιών και στους χιλιάδες των επισκεπτών τους.

Όπως όλα τα νοσοκομεία στη χώρα μας έτσι και αυτό εξακολουθεί να χρειάζεται προσωπικό και προμήθειες, για να λειτουργήσει.

Ας προχωρήσει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το καθεστώς των ΝΠΙΔ, ώστε να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις που δεν μπορεί να κάνει στο ΕΣΥ, όπως διευθυντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αναισθησιολόγο κ.α.. Επίσης να συνταχθεί σχέδιο λειτουργίας των Τμημάτων του νοσοκομείου και να λειτουργήσουν κατά προτεραιότητα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα άλλα νευραλγικά τμήματά του.

Το πρώτο βήμα έγινε αλλά απαιτείται πολύ δουλειά από την Κυβέρνηση ώστε το υπέροχο νοσοκομειακό κτίριο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο λειτουργικό νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων το έχουν ανάγκη.”

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *