Διευκρινίσεις του Λιμενικού Ταμείου Θήρας για το SUN PRINCESS

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ SUN PRINCESS».

 

 

 

“Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε όσον αφορά τις αφίξεις του κρουαζιερόπλοιου SUN PRINCESS, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας θα ήθελε να διευκρινίσει τα παρακάτω:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ,ουδέποτε προχώρησε σε κάποια αλλαγή, όσον αφορά τις αφίξεις του συγκεκριμένου πλοίου και αυτές αφορούν αποκλειστικά την εταιρεία.

Με τις ενέργειες της φετινής διαχείρισης επί των αποτελεσμάτων στα πλάνα 2024 και με την συνεργασία των εταιρειών, οι ημερομηνίες υψηλού φόρτου έχουν ήδη μειωθεί και πάντοτε επιδιώκουμε αλλαγές ημερομηνιών και όχι ακυρώσεις.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα αφίξεων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο κάθε χρόνο και οι ακυρώσεις στις αφίξεις ενός κρουαζιερόπλοιου συνήθως γίνονται, για λόγους ανωτέρας βίας (πχ καιρικές συνθήκες).

Οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίωv είναι αναρτημένες στο site του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας https://www.santoriniports.gov.gr/el/cruise.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το Sun Princess:

Η πρώτη άφιξη έγινε 24/3, η δεύτερη άφιξη πραγματοποιήθηκε στις 14/4 και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στις 30/4 ,ημέρα χωρίς συνωστισμό.

Οι υπόλοιπες αφίξεις του συγκεκριμένου πλοίου και ύστερα από επικοινωνία με τον πράκτορα του πλοίου ,για την ώρα, δεν έχουν καμία αλλαγή.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ακύρωση όλων των αφίξεων του συγκεκριμένου πλοίου στην Σαντορίνη και δυστυχώς οι συζητήσεις προήλθαν από κακή δημοσιογραφική ενημέρωση και αναπαραγωγή τους από πολλά μέσα, χωρίς να έχει υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος των πληροφοριών.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, όπως είναι γνωστό, θα προχωρήσει σε πλήρη λειτουργική εφαρμογή του Berth Allocation System, εφαρμόζοντας τοv κανόνα τωv 8.000 ατόμων ημερησίως, από το 2025, με σκοπό την ασφαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των επισκεπτών κρουαζιέρας του νησιού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *