ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΙΖΑΪΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

 

 

 

“Την Πέμπτη, 29 Ιουνίου στην Αθήνα, είχε τα εγκαίνιά της μια διεθνούς κύρους έκθεση στο χώρο της αρχιτεκτονικής και του

 

design. Πρόκειται για μια διοργάνωση του κορυφαίου μουσείου Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design (www.chi-athenaeum.org) σε συνεργασία με τα Good Design Awards, του παλαιότερου θεσμού παγκοσμίως για το design, που ιδρύθηκαν το 1950 και για αρκετά χρόνια αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Αμερικής (MoMA).

Σήμερα επτά δεκαετίες μετά, η διοργάνωση των βραβείων Καλού Σχεδιασμού Good Design Awards σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, συνεχίζουν αυτή την παράδοση ξεπερνώντας κάθε σύνορο και αναδεικνύοντας την αριστεία στο design. Το ετήσιο πρόγραμμα του Μουσείου περιλαμβάνει εκθέσεις σε διάφορα κέντρα της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε φέτος και η Αθήνα και υπό τον τίτλο “Good Ντιζάιν Greece Exhibition”, η έκθεση θα περιλαμβάνει project που υλοποιήθηκαν από Ελληνικές εταιρείες και σχεδιαστές για την Ελληνική αγορά, στις εξής κατηγορίες:

Environmental/Interior Design

Industrial Design

Textile Design

Furniture Design

Graphic Design/Packaging

Ένα από τα δημιουργικά γραφεία που συμμετέχουν στην έκθεση είναι και το γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, με έδρα την Αθήνα και τη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, το γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ είναι ένα εκ των τριών ελληνικών γραφείων που θα παρουσιάσουν έργα τους, στην κατηγορία Interior Design. Μάλιστα, όπως μας αναφέρει ο Δημήτρης Χάμψας, αρχιτέκτων και επικεφαλής του αρχιτεκτονικού τμήματος του γραφείου, το γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ θα εκπροσωπηθεί με 2 έργα του!.

Ο Δημήτρης Χάμψας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην “Πολεοδομία-Χωροταξία” και στη “Διαχείριση Μνημείων”, μελετά επί σειρά ετών την παραδοσιακή αρχιτεκτοική της Σαντορίνης και έχει διδάξει επί σειρά ετών το μάθημα της Οικοδομικής σε κρατικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Μηχανικών ενώ το αναγνωρισμένο έργο του έχει φιλοξενηθεί σε πλήθος εκθέσεων, εκδόσεων και επιστημονικών συνεδρίων. Το γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (www.champsas.gr), με έδρα στη Σαντορίνη την Αγ. Μαρίνα Μεγαλοχωρίου, στελεχώνεται επίσης από τον Γιώργο Χάμψα, MSc μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο μηχανικό και τον Νίκο Χάμψα, MSc μηχανικό παραγωγής και διοίκησης, και εκτός από την Αρχιτεκτονική, ειδικεύεται στους τομείς του:

Αρχιτεκτονικού/Καλλιτεχνικού Φωτισμού και της Μηχανολογίας.

Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 20.00.

Διάρκεια: Από 29/6 έως 23/7/2017.

Χώρος: Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα.

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 15.00-22.00.

Πληροφορίες: 210 3428511

www.contemporaryspaceathens.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *