ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ξανά και ξανά, για άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές.

 

 

 

“Δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν, σε καμία χρονιά, να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις στην καταληκτική ημερομηνία που ο νόμος ορίζει. Η 30η Ιουνίου κάθε έτους είναι η ημερομηνία εκκίνησης και όχι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Και μετά αρχίζει το δράμα της επαιτείας για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής.

Επομένως, κύριε Υπουργέ, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε. Εμείς πιστεύουμε πως ο γιαλός δεν είναι στραβός.

Για το λόγο αυτό, με την παρούσα επιστολή μας και με όλη μας την αγάπη, απευθυνόμαστε στο Υπουργείο σας και δεν «επαιτούμε», καμία μα καμία παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά «απαιτούμε» με νομοθετική παρέμβαση, να οριστεί ως νόμιμη προθεσμία, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η 30η Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν, αναλόγως το πως θα λειτουργούν οι παράλληλες πλατφόρμες, μπορούμε να διαπραγματευόμαστε για παρατάσεις. Δηλαδή, δεν μπορεί όπως έγινε φέτος, η καταληκτική ημερομηνία για την ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών, αυτό που οι συνεργάτες σας ονομάζουν myDATA, να έχει την ίδια καταληκτική ημερομηνία με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Αν το Υπουργείο προσδοκεί στην ορθή απεικόνιση των συναλλαγών στα λογιστικά αρχεία των επιχειρήσεων, θα πρέπει, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να έπεται της ηλεκτρονικής διαβίβασης των παραστατικών, τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ώστε να υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για την επαλήθευση των οικονομικών συναλλαγών.

Εμείς θα τολμήσουμε να σας δώσουμε μια συμβουλή.

Βγάλτε τις παρωπίδες που μπορεί να σας διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ακούστε τους ανθρώπους που αφενός βρίσκονται μέσα στην αγορά και αφετέρου, στήριξαν και στηρίζουν τις οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνετε στο Υπουργείο σας.

 

Νανούρης Γιάννης, Πρόεδρος
Ζώρζου Νικολέτα, Γραμματέας
Σιγάλας Μάρκος, Ταμίας
Χάλαρης Αντώνης, Μέλος”.

 

Πηγή: https://www.taxheaven.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *