ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΗ- ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΛΩΝΑ-ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

 

 

Μάλλον, θα ιδρώσουμε το φετινό καλοκαίρι. Το χειμώνα, έλεγαν όλοι εντάξει, συντηρείται το σύστημα. Οι “προγραμματισμένες διακοπές”, καθημερινές. Ακόμα και στις αιφνίδιες διακοπές, εκτός από μια έντονη δυσφορία, οι περισσότεροι έλεγαν: “εντάξει, μέχρι το καλοκαίρι θα φτιαχτούν”. Κι ας χάνονταν σκληροί δίσκοι. Κι ας καίγονταν ευαίσθητα μηχανήματα. Κι ας βυθιζόμασταν σε ένα ρομαντικό σκοτάδι, ιδανικό για να …συσφίγγει ερωτικές σχέσεις.

Καλοκαίριασε, όμως. Η Σαντορίνη, γέμισε κόσμο. Τα ξενοδοχεία, έχουν μεγάλες – για την εποχή- πληρότητες. Και η ΔΕΗ το χαβά της. Σχεδόν κάθε μέρα μια προγραμματισμένη διακοπή. Εντάξει, σε αυτήν προετοιμάζεσαι. Στις άλλες;. Τις ξαφνικές;. Αυτές που σου κάνουν “τζα!!!” την ώρα που δουλεύεις, κάνεις κρατήσεις, μαγειρεύεις ή απλώς περπατάς ανέμελα;.

Πέμπτη 6 προς Παρασκευή 7 Ιουνίου. Μπλάκ άουτ. Νότια πλευρά. Επίσης Καμάρι και άλλες περιοχές. Για το Μεγαλοχώρι και τη Νότια πλευρά, ο λόγος γνωστός. Έπιασε φωτιά μια κολώνα (που όπως μου λένε, είχε ξαναπιάσει). Η Πυροσβεστική που κλήθηκε, δυσκολεύθηκε να φτάσει επειδή ο δρόμος από το Νεκροταφείο του Πύργου, ως την περιοχή Αγίου Αντωνίου στο Μεγαλοχώρι, έχει τα χάλια του από το χειμώνα. Ο ανθηρός Δήμος Θήρας, δεν αξιώθηκε να τον φτιάξει. Αναγκάστηκε ο Γεωργικός Συνεταιρισμός Μεγαλοχωρίου, να αδειάσει το ταμείο του. Ένα σπίτι κινδύνεψε να καεί.

Μια ολόκληρη περιοχή βυθίστηκε σε πολύωρο μπλακ-άουτ.

Τι ακριβώς συμβαίνει, μάλλον δεν θα μάθουμε. Και εντάξει κατανοώ. Σε κάθε διακοπή, η τοπική ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ή η θεία Μάρω, που διαχειρίζεται την ενέργεια του νησιού, κατακλύζεται από τηλέφωνα.

Αλλά, φίλτατοι, το θεματάκι, είναι απλό. Με τη διαπίστωση της βλάβης, ένα μικρό ηχογραφημένο μηνυματάκι 30 δευτερολέπτων: “υπάρχει αιφνίδια, βλάβη, περιοχή τάδε, το ρεύμα, επανέρχεται σε λίγο”.

Το δύσκολο, είναι οι ανώτατοι ΔΕΗτζήδες, να θυμηθούν τι έλεγαν στο καταστροφικό μπλακ-αουτ του 2013. Τότε, που υπόσχονταν τα πάντα. Πως η Σαντορίνη δεν θα μείνει ξανά χωρίς ρεύμα. Και κάτι αντισταθμιστικά που έμειναν ημιτελή, (μάλλον εξαγγέλθηκαν απλώς για να γλιτώσουν τις μαζικές αγωγές).

Σαντορίνη. Σκοτεινό καλοκαίρι;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *