ΔΕΥΑΘ:ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

 

  Ξέρω. Για μια κόμα φορά, κόντρα στο ρεύμα. Ευπρόσδεκτη και επαινετή, η απόφαση της ΔΕΥΑΘ. Στο ύψος της και στο βάθος των καιρών. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα: Θα αντέξει η ΔΕΥΑΘ;. Και δεν μιλώ για τα υπό εξέλιξη, έργα. Νοιάζομαι κυρίως, μήπως έρθει η στιγμή, που οι εργαζόμενοί της γίνουν οιονεί άνεργοι. Να δουλεύουν κανονικά δηλαδή, χωρίς να ξέρουν πότε θα πληρωθούν;. Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, ώστε -επιστρεπτέα ασφαλώς- να διευκολυνθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση του νησιού;. 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

«Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. στα πλαίσια της πανδημίας του κορονοϊού»

 

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές της, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προχώρησε σε ευνοϊκές  ρυθμίσεις για όλους τους καταναλωτές αλλά και για τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες.

Συγκεκριμένα :

  • Για τον μήνα Απρίλιο ΟΛΟΙ οι καταναλωτές δεν θα πληρώσουν τα πάγια ύδρευσης.
  • Για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου:
  • Οι πολύτεκνοι (με βεβαίωση της ομοσπονδίας τους), άποροι (με πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας ή οικονομικής αδυναμίας) και ανάπηροι (με αποδεικτικό αναπηρίας με 67% και άνω) θα έχουν έκπτωση 50% (αντί του 30%) επί της αξίας του νερού που έχουν καταναλώσει και του αντίστοιχου ποσοστού στην αποχέτευση.
  • Οι υπερπολύτεκνοι με 6 τέκνα και άνω (με βεβαίωση της ομοσπονδίας τους) θα έχουν έκπτωση 70% (αντί του 50%), επί της αξίας του νερού που έχουν καταναλώσει και του αντίστοιχου ποσοστού της αποχέτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κ. Μανόλης Ορφανός ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης για την στήριξη των καταναλωτών σ’ αυτή την δύσκολη για όλους συγκυρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *