ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

 

  “Συναδελφισσες, συνάδελφοι, γονείς, μαθητές,

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εδώ και μέρες δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε όρθιοι δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, για μέτρα στήριξης των σχολείων. Στεκόμαστε απέναντι στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς και την αθλιότητα της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας με κλειστά σχολεία.

Να αποσυρθεί – να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που χειροτερεύει το σχολείο και υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς!

 

 

 Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων. 

 

 

 

Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

 

 

 

Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.

Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτε. Αυτοί που στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον πάνε για δουλειά, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους.

 

 

 

Φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι τα παράσιτα που δεν έχουν καμιά χρησιμότητα, που εγκληματούν σε βάρος μας. Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί που αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, το εργατικό δυναμικό, στην υγεία και στην έρευνα για να κερδίζουν και αυτήν την περίοδο δισεκατομμύρια. Αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν και πόσο με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους και μόνο.

 

 

Οι κλινικάρχες στην Ελλάδα διαπραγματεύονταν πόσα θα πάρουν από τους φορολογούμενους για να παραχωρήσουν τις ΜΕΘ, δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας των εργαζόμενων και των ασθενών.  Οι καπιταλιστές στην υγεία, πατούσαν πάνω στην αγωνία του λαού και πουλούσαν τα τεστ από 150 μέχρι 300 ευρώ. Οι φαρμακοβιομηχανίες διαγκωνίζονται ποιος θα πουλήσει περισσότερα φάρμακα, ποιος θα αποκτήσει πρώτος την πατέντα για το εμβόλιο. Τα supermarket και οι βιομηχανίες τροφίμων αυξάνουν τα κέρδη τους όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Βρήκαν ευκαιρία να τσαλαπατήσουν ότι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα με αφορμή την επιδημία. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή και την πολιτική συναίνεση των κομμάτων των αντεργατικών πολιτικών της ΕΕ του κεφαλαίου και των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισε με  Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο με τους σκληρούς μας αγώνες μέσα στην προηγούμενη κρίση, να εντείνουν την εκμετάλλευση σε βάρος της εργατικής τάξης.

 

 

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάνουν πλάτη στη κυβέρνηση και στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων με την πλήρη συμφωνία τους σε όσα μέτρα έχουν παρθεί και σε όσα ακόμη έρθουν για να τσακίσουν όσα δικαιώματα απέμειναν με την πλήρη απουσία τους από τους αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζομένων.

 

 

  Η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή της πανδημίας να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

 

 

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

 

 

Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά! Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Συμμετέχουμε από κοινού με το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θήρας στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στις 11.00 στην πλατεία της Μεσαριάς, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *