ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ- ΠΑΙΔΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΦΩΣΗ

ΟΞΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Α ΒΑΘΜΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

 

 

Screenshot_2«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας παρατηρεί με ιδιαίτερο προβληματισμό την κατάσταση που διαμορφώνεται στην υποστελέχωση των σχολικών μονάδων του νησιού. Έχοντας ήδη διανύσει τα μέσα της σχολικής χρονιάς, πολλές μονάδες συνεχίζουν να υπολείπονται σε εκπαιδευτικούς βασικών ειδικοτήτων, υποβαθμίζοντας έτσι το διδακτικό έργο που προσφέρεται στη μαθητική κοινότητα.

Πέρα από τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες, η κατάσταση έρχεται να επιδεινωθεί και από το στεγαστικό πρόβλημα του νησιού. Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης τόσο για τουριστικά καταλύματα όσο και για στέγαση εποχιακών υπαλλήλων, έχει δημιουργήσει μια ζοφερή κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους στο νησί. Η έλλειψη χώρων στέγασης, τα υψηλά ενοίκια και η νοοτροπία της τουριστικής αξιοποίησής τους από την τοπική κοινότητα έχουν ήδη αναγκάσει εκπαιδευτικούς να απορρίψουν την εργασία τους στο νησί, δημιουργώντας έτσι δυσαναπλήρωτα κενά στην στελέχωση των σχολικών μονάδων. Ο Σύλλογος μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμβλυνση του προβλήματος καθώς η επικείμενη κατάργηση του επιδόματος προβληματικών περιοχών στις Κυκλάδες, που μελέτα η κυβέρνηση, θα καταστήσει το νησί απαγορευτικό για την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ο Σύλλογός μας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ήρθε σε επαφή με τη Δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια να βρεθούν, κατόπιν συνεννόησης με επαγγελματίες του χώρου στέγασης, χώροι που θα ενοικιάζονται από εκπαιδευτικούς για συγκεκριμένες ημερομηνίες σε λογικές τιμές. Κάτι τέτοιο δυστυχώς κατέστη αδύνατο, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής αρχής, δεν υπήρξε η ανάλογη ευαισθητοποίηση από τους επαγγελματίες. Έτσι λοιπόν, οι συνάδελφοί μας καλούνται να διαμένουν σε χώρους χωρίς θέρμανση και οικιακές συσκευές, πληρώνοντας παράλογα ενοίκια και καλούμενοι να φύγουν από το σπίτι τους πρώτου καν τελειώσει η σχολική χρονιά ένεκα έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο Σύλλογος μας καυτηριάζει την παρούσα κατάσταση και δηλώνει με την ανακοίνωση αυτή, πως θα προβεί ξανά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κοινοποίησης του προβλήματος και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας ώστε να αλλάξει το status quo που εξευτελίζει και μειώνει την αξιοπρέπεια των λειτουργών εκπαίδευσης στο νησί. Επιπλέον, τονίζεται πως από εδώ και στο εξής, θα σταθούμε εμπράκτως στο πλάι των εκπαιδευτικών που υφίστανται εκμετάλλευση από τοπικούς επαγγελματίες και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και καταγγελίες προς αυτούς σε συνεργασία με το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας μας, ώστε να γίνει γνωστό πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα περνάνε πλέον ατιμώρητες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *