«Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, οι ρυθμίσεις αποτυγχάνουν – Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις».

Γιάννης Πολυχρονάκος-Yποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

 

 

 

 

 

  Στο διαρκώς αυξανόμενο ιδιωτικό χρέος και στο αδιέξοδο που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς το δημόσιο και απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος: 

«Ας δούμε την πραγματικότητα σε αριθμούς. Αυτή τη στιγμή 

  • 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν οφειλές προς την Εφορία και 2 εκατομμύρια Έλληνες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.  
  • Στα 113,385 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των οφειλών προς την Εφορία και στα 45,6 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 
  • Περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για οφειλές προς την Εφορία.  
  • Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε 1.412.322 πολίτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, ενώ  624.545 πολίτες θα έχουν την ίδια τύχη το επόμενο διάστημα. 
  • Χιλιάδες πολίτες έχασαν τις ρυθμίσεις που είχαν κάνει, αφού αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 45,6 δις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μόνο 4,3 δις από αυτά τα χρέη έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. 

Η Κυβέρνηση, δεν έχει λύση για ένα πρόβλημα που είναι θηλιά στο λαιμό, οδηγεί σε αδιέξοδο ανθρώπους και κλονίζει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. 

Η δυνατότητα επανένταξης στις ρυθμίσεις των 120 και 72 δόσεων για όσους τις έχασαν με την καταβολή δύο δόσεων, προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία είναι εκτός ρύθμισης, ενώ πολλοί από αυτούς που θα ενταχθούν σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα βρεθούν ξανά εκτός ρύθμισης αφού ο πληθωρισμός ‘’ροκανίζει’’ τα εισοδήματα και αυξάνει τις ανάγκες. 

 

Είναι ώρα να δούμε ρεαλιστικές λύσεις γιατί αυτές που «λανσάρονται» από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ΑΠΕΤΥΧΑΝ. 

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει: 

1ον) 120 δόσεις για όλους όσους έχουν οφειλές από μηδενική βάση, και  «κούρεμα» της τάξης του 30% της οφειλής γι’ αυτούς που θα είναι συνεπείς στη ρύθμιση. 

2ον) Προστασία της πρώτης και κύριας κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. 

3ον) Ρύθμιση οφειλών για όσους οφείλουν ποσά έως 10.000 ευρώ, προκειμένου να μπορούν να πάρουν σύνταξη.  

Είναι καιρός το πολιτικό σύστημα να σταματήσει να κρύβει κάτω από το χαλί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες και τους οδηγεί στην απόγνωση και στο περιθώριο. Είναι καιρός, τέτοια φαινόμενα να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει τους, πριν πάρουν μορφή χιονοστιβάδας και οδηγήσουν μια ολόκληρη κοινωνία στη φτωχοποίηση». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *