“ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ” ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ FRAPORT-ΕΙΟ ΑΕΡΟΔΟΜΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ Zougla.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Προβλήματα του προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του αερολιμένα της Θήρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το προσωπικό της πυροσβεστικής στον Αερολιμένα της Θήρας, που πλέον ανήκει στην εταιρεία Fraport.

Πιο συγκεκριμένα οι κτηριακές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν προβλήματα, με εμφανείς τις φθορές, τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο. Τα νερά της βροχής εισρέουν από την οροφή των εγκαταστάσεων και τα παράθυρα είναι καλυμμένα με χαρτόνια και σακούλες, για να μην είναι ορατό το εσωτερικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στους επισκέπτες του αεροδρομίου.

Οι χώροι παραμονής των πυροσβεστών κατά την υπηρεσία τους δεν επαρκούν, ούτε τα μπάνια και η κουζίνα, διότι μεγάλος αριθμός πυροσβεστών διαβιούν σε μόνη βάση, στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα. Οι μετατιθέμενοι υπάλληλοι έχουν μεγάλη δυσκολία για εξεύρεση κατοικίας και το κόστος ζωής είναι δυσβάστακτο στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Σε ανάλογη άθλια κατάσταση βρίσκονται οι αποθηκευτικοί και οι εξωτερικοί χώροι, όπου βρίσκεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός και διάφορα εργαλεία. Το κτήριο που σταθμεύουν τα πυροσβεστικά οχήματα είναι επικίνδυνο λόγω στατικότητας, δεν υπάρχει σύστημα απαγωγής καυσαερίων, για τον επαρκή εξαερισμό, αλλά ούτε και επαρκής φωτισμός. Όλα αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στην ασφάλεια των υπηρετούντων υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που υπόγραψε τη σύμβαση για την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport είναι μεγάλες. Το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ, η οποία συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα μάλιστα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ζήτησε από την κυβέρνηση της Ν.Δ, τα έγγραφα της σύμβασης με την Fraport και η κυβέρνηση απάντησε ότι δεν τα χορηγεί διότι δεσμεύεται από “Υποχρέωση Εχεμύθειας”.

Επισημαίνουμε ότι το ΚΚΕ είχε έγκαιρα κάνει παρεμβάσεις στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στη Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έναρξη της λειτουργίας των Πυροσβεστικών Κλιμακίων των αερολιμένων της Fraport για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ. Υπουργοί,

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης στον Αερολιμένα της Θήρας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της πυροσβεστικής;
  • Θα μεριμνήσει η κυβέρνηση για την αξιοπρεπή δωρεάν διαμονή των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε κατάλληλα, εκτός χώρου του αεροδρομίου, καταλύματα;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να χορηγήσει πρόσθετη αμοιβή στους μετατιθέμενους πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης και μετακινήσεων στο νησί;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *