ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΝ

ΥΠΟΔΟΡΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ “ΜΑΓΙΚΗ” ΣΔΙΤ;.

 

 

 

 

 Η ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου Θήρας φυσιολογικά έπρεπε να έχει προκαλέσει μία πολύ μεγάλη αναστάτωση στο νησί. Αντί για αυτό;  Σιωπή. Άκρα σιωπή.

 

Το γεγονός ή μάλλον ένα από τα γεγονότα: Ο μοναδικός αναισθησιολόγος φυσιολογικά θέλει να πάρει μερικές μέρες ανάπαυσης.  Μετά από Πολλά χειρουργεία, πολλούς τοκετούς, βαρύ φόρτο εργασίας.

Τι έπρεπε να κάνουμε ή τι έπρεπε να κάνουν;. Δύο πράγματα:  ή να εξασφαλίσουμε κι άλλο αναισθησιολόγο η να αναπληρωθεί με κάποιον άλλον μέχρι να λήξει η άδεια του υπηρετούντος.

Τι έγινε;  Πάγωσαν οι προσλήψεις πάγωσαν οι διοικητικές μεταβολές πάγωσε η θα έπρεπε να παγώσει και η τοπική κοινωνία.    10 τοκετοί πολλές ελαφρές ή βαρύτερες επεμβάσεις. Χειρουργείο κλειστό. Μηδέν. Τοπική κοινωνία; Απούσα.

Η μέθοδος;  απλή: πρώτα απαξιώνω έναν δημόσιο φορέα και μετά εμφανίζω τη μαγική συνταγή του ιδιώτη.  Αυτά για την ώρα. Γιατί τα περί ΣΔΙΤ, που λένε ακόμα και σοβαροί άνθρωποι, είναι στάχτη. Όπως δεν υπάρχει  ολίγον έγκυος δεν υπάρχει και ολίγον δημόσιο.  Και το νοσοκομείο Σαντορίνης με σαφήνεια και με συμβόλαια δημιουργήθηκε για να είναι δημόσιο. Όχι κέντρο διακομιδής με αεροταξί το υγειονομικό αεροσκάφος Σαντορίνης,  ούτε συρτάρι για να μπαίνουν οι επιταγές από τους τυχερούς που έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Αυτά για την ώρα.

Παρατίθεται, Η Κραυγή αγωνίας νοσοκομείου. Και ο σιωπών δοκεί συναινείν. Όποιος σωπαίνει  σε σε αυτή την υποδόρια απαξίωση είναι συνένοχος ΚΑΙ αρνείται αγώνες δεκαετιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θήρας και των γύρω νησιών, ενημερώνει για τα παρακάτω:
Ο μοναδικός ιατρός – αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23/08/2019 έως και 01/09/2019. Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του, καθώς για την κάλυψη των αναγκών έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα διαφύλαξης της υγείας του, αλλά και της ασφάλειας των ασθενών.
Η πρόσφατη αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών καθιστά την αναπλήρωση του ιατρού αδύνατη, γεγονός για το οποίο η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας έχει ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπροσθέτως, έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική, αλλά ακόμα και εξωθεσμική ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση. Το γεγονός ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να προγραμματιστεί έγκαιρα η διακομιδή των επιτόκων σε μαιευτήρια της Αθήνας.
Τέλος, αν δεν αναπληρωθεί ο ιατρός – αναισθησιολόγος έως τις 22/08/2019, η Διοίκηση θα βρεθεί μετά από 3 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει και τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *