ΧΑΛΑΡΗΣ: «ΟΜΕΡΤΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

«ΣΚΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ»

 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΙΝΤΕΟ (όλα, έχουν πολύ μικρή διάρκεια)xalaris_protypo1

 

Για «κατασπατάληση χρημάτων», αδικαιολόγητη επιβάρυνση των πολιτών και «ομερτά» στο θέμα της «παράνομης» -όπως τη χαρακτηρίζει- σύμβασης καθαριότητας, μιλά ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» κ. Γιώργος Χάλαρης. «Ο Δήμος Θήρας, είναι σκιά, αυτού που έπρεπε να είναι», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Ενημερωτικός Περίπλους» του Volcano TV, ο πρώην Κοινοτάρχης Οίας- Θηρασίας και υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας. Ταυτόχρονα, απέκρουσε τις αιτιάσεις, ότι βρίσκεται συνεχώς με μια καταγγελία, ένσταση ή προσφυγή «στο χέρι», κάνοντας λόγο για θεσμικό καθήκον ελέγχου από την αντιπολίτευση και σειρά παρατυπιών από το Δήμο. ΒΙΝΤΕΟ “ΣΚΙΑ”

 

«Εγώ δεν είμαι μπαμπούλας», είπε χαρακτηριστικά, «προσπάθησα να βρίσκομαι στις παρυφές του νομοθέτη όχι στην  καρδιά, γιατί θέλω να κάνουμε έργο[…] . Όταν ήταν αντιπολίτευση ο Νίκος ο Ζώρζος, από το πρωί μέχρι το βράδυ, έλεγε ότι ο Άγγελος ο Ρούσσος παρανομεί, αυθαιρετεί, τον κατήγγελλε και τα λοιπά. Αν ήταν αλήθεια ή όχι το έκρινε η κοινωνία ή οι αρμόδιοι. Εγώ λοιπόν αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως αυτό που κατήγγελλε πριν τον Άγγελο Ρούσσο, το κάνει ο ίδιος με το παραπάνω». ΒΙΝΤΕΟ

Υποστήριξε επίσης πως οι απευθείας αναθέσεις, αποτελούν κοινό τόπο για το Δήμαρχο και τους εκτελεστικούς του συνεργάτες, ενώ  απέκρουσε τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να προσληφθεί προσωπικό για την καθαριότητα. «Είπε ο Δήμαρχος, όταν έφερε την εισήγησή του για την καθαριότητα, ότι μας απαγορεύουν να προσλάβουμε προσωπικό. Κι εγώ τους λέω: «Λέτε ψέματα». Το λέω και σήμερα. Η εγκύκλιος 27 του 2015 του Υπουργείου Εσωτερικών, που τους την κατέθεσα και την παρέπεμψα, αλλά κανένας δεν πήγε να τη διαβάσει, λέει  πως στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή στην καθαριότητα, δεν απαγορεύονται οι προσλήψεις».

Ο κ. Χάλαρης παρουσίασε μάλιστα την υπογεγραμμένη από το Δήμο σύμβαση, με εταιρεία που έχει έδρα το Αίγιο, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη, για πολλούς λόγους. «ΒΙΝΤΕΟ

»

Υποστήριξε επίσης ότι αν αθροιστούν τα χρήματα που δαπανώνται για παρεμφερείς με την καθαριότητα δραστηριότητας, προκύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσό που γυρίζει γύρω από τα ίδια πρόσωπα, μιλώντας και για “ομερτά” από το “Δήμαρχο και την παρέα του”.