Χ.ΒΕΝΙΑΝΑΚΗΣ: “ΕΝΩΝΩ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ”

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

 

 

“Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες της αναλγησίας των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών έναντι ενός μικρού νησιού των Κυκλάδων και των κατοίκων του. Για άλλη μια χρονιά, τα δυο πλοία που προσέγγιζαν την Ανάφη, σταμάτησαν ταυτόχρονα τα δρομολόγια τους για την καθιερωμένη συντήρηση και ακινησία τους, χωρίς όμως να καλυφθούν από άλλα, στα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Ναυτιλίας δρομολόγιά τους.

Για άλλη μια χρόνια, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αδυνατεί να υπερασπιστεί (έγκαιρα) τα δικαιώματα των πολιτών της Ανάφης, αλλά και γενικότερα όλων των νησιών, έναντι των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών που λειτουργούν κατά το δοκούν. Για άλλη μια χρόνια, ενώ όλοι οι Φορείς γνώριζαν και γνωρίζουν την χρονίζουσα αυτή κατάσταση, έρχονται την επόμενη μέρα του ζητήματος να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Για να γίνουμε όμως χρήσιμοι για όλους τους πολίτες των νησιών μας και ειδικότερα για τους Αναφιώτες γείτονες μας, πρέπει να δρούμε προληπτικά σε τέτοια ζητήματα. Ζώντας σε ένα εξίσου μικρό νησί της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, την Φολέγανδρο, και έχοντας βιώσει στο παρελθόν ανάλογους αποκλεισμούς, ενώνω τη φωνή μου με αυτήν των πολιτών της Ανάφης ώστε να επιλυθεί άμεσα το μείζον αυτό πρόβλημα.

Τέλος, η παράταξή μας, η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Γλυνός Μανώλης, θα θέσουμε ως κύριο μέλημα μας την αποφυγή τέτοιων προβληματικών καταστάσεων ώστε να μην τις ξαναζήσουν οι κάτοικοι της Ανάφης όπως και άλλων μικρών νησιών.

Τότε και μόνο τότε, θα αποδειχτούμε πραγματικά ικανοί και χρήσιμοι στον τόπο μας.

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Θήρας Βενιανάκης Χρήστος Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *