Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ: Οι εκπαιδευτικοί σε ….σκηνές,  η δημόσια εκπαίδευση στο “γύψο”!

Η ΣΤΕΓΗ ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 
  “Η αδυναμία εύρεσης στέγης και αξιοπρεπούς διαβίωσης έχει οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους στα νησιά του Νοτίου  Αιγαίου ή να διαμένουν σε …σκηνές!

 

Τα νησιά μας -όπως και το σύνολο της χώρας μας- βιώνουν μια  υπέροχη τουριστική περίοδο, όμως η διασφάλιση χώρου διαμονής των εκπαιδευτικών λειτουργών πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για την πολιτεία που οφείλει να σταθεί αρωγός. 
Οι χαμηλοί μισθοί πού  λαμβανουν οι εκπαιδευτικοί δεν τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια διότι η ακρίβεια τους “εξανεμίζει” το εισόδημα τους.

 

Η διαμονή τους σε σκηνές ( Κω, Μύκονο, Πάρο κ.α.)  ή  η μη αποδοχή του διορισμού τους βάζει στο “γύψο” τη δημόσια εκπαίδευση στα νησιά μας που έχει να αντιμετωπίσει και πολλά άλλα ζητήματα. 
Πολλά  παιδιά της νησιωτικής περιοχής κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και συγχρόνως ο εκπαιδευτικος κόσμος ταλανίζεται από την αβεβαιότητα .

 

Η κυβέρνηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών μας οφείλει να πάρει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την επιλύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε και άλλες χρονιές αλλά είναι ακόμα πιο έντονο στις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023!
Στα πλαίσια των  “νησιωτικών πολιτικών” θα πρέπει να δημιουργηθούν κατοικίες για αυτό σκοπό, να εξαντληθούν για φέτος όλες οι δυνατότητες ανεύρεσης καταλυμάτων  και να αυξηθούν τα οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα των εκπαιδευτικών αλλά και όσων υπηρετούν στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόβλημα στέγασης του εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των δημοσίων λειτουργών που έρχονται να υπηρετήσουν στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου,  αλλά και των φοιτητών στο πανεπιστημιο Αιγαίου  πρέπει να μας απασχολήσει όλους σοβαρά και το κυριότερο να βρεθεί λύση γιατί….η καλή λειτουργία της  εκπαίδευσης και των υπηρεσιών του κράτους  μας αφορά όλους!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού”ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” 
-Περιφεφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου 
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού  Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *