Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ: “Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΔIΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ SANTORINI FM 106.4 FM

 

 

 

   

Διαγραφή του Χ. Κόκκινου, από την πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφέρειας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσων κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, στην διαγραφή του από την πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρέπει να σημειωθεί, πως η θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη είναι αιρετή και ως εκ τούτου η διαγραφή δεν μπορεί να συνοδευτεί με αποπομπή από τα καθήκοντα και τη διοίκηση. Ο κ. Κόκκινος, μιλώντας στην εκπομπή “Ενημερωτικός Περίπλους”, μίλησε για απόπειρα διαπόμπευσης του ιδίου αλλά και των 2 Περιφερειακών Συμβούλων που επίσης διαγράφηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ενώ ο κόσμος, θα περίμενε κάποιες ανακοινώσεις έργων, βλέπει ένα περιφερειάρχη να είναι πολύ κοντά στο να διαγραφεί από την κοινωνία. Έχει πάρει πλέον διαζύγιο από την πραγματικότητα και εκείνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και επιχειρεί να διαπομπεύσει πρώην συνεργάτες του, που τουλάχιστον είχαμε όλη την καλή πρόθεση να δώσουμε τις καλές μας υπηρεσίες, με ανιδιοτέλεια και να προχωρήσουμε μπροστά τον τόπο”.

Υποστήριξε ακόμα, πως η διαδικασία αποπομπής έγινε ερήμην του καθώς ο ίδιος δεν προσκλήθηκε. Σημείωσε επίσης πως την ίδια ώρα ήταν γνωστό πως ο ίδιος ήταν ομιλητής στο Πανεπιστήμιο, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του πρώην Υπουργού κ. Γιαννίτση σε επίτιμο διδάκτορα. “Αυτός συγκαλούσε την παράταξη και μετά τα μεσάνυχτα απαιτούσε από τους συναδέλφους μου να υπογράψουν τη διαγραφή μου από την παράταξη. Αυτή τη Δημοκρατία!. Χωρίς να ξέρεις το λόγο. Χωρίς να είσαι παρών, να σε αποπέμπει ο κ. Χατζημάρκος. Αυτή η διαγραφή, είναι για μένα διαφήμιση”. Ζήτησε δε να του αποσταλούν οι λόγοι των διαγραφών, ενώ δήλωσε πως επί δυόμισι χρόνια δεν είχε κληθεί στην παράταξη, ούτε στις συλλογικές διαδικασίες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. “Με όποιους νομίζει, συγκαλεί μια παρέα, ζητάει αυτά που ζητάει και κυρίως απευθύνεται και σε Περιφερειακούς συμβούλους που είναι και σε έμμισθες θέσεις. Η κοινωνία πεινάει και αυτός μοιράζει μισθούς σε συγκεκριμένους συμβούλους”, είπε χαρακτηριστικά. (ακολουθεί το σχετικό ηχητικό)

Ερωτηθείς, αν μετά από αυτές τις εξελίξεις θα συνεχίσει να διατηρεί το αξίωμα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Κόκκινος, είπε κατηγορηματικά: “Εγώ λαγός, μπροστά στις ευθύνες, δεν υπήρξα ποτέ”. (Ηχητικό)

 

Σημείωσε ακόμα, πως οι συνθήκες άσκησης των καθηκόντων του, ήταν ακόμα και σε πρακτικό επίπεδο ανεπαρκείς έως υποτιμητικές. (ηχητικό).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *