BINTEO: ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

Με εξαιρετικά, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις-λόγω του ότι ξεκίνησε νωρίτερα φέτος-ολοκληρώθηκε η 62η Μαζική Εθελοντική Αιμοδοσία, στη Σαντορίνη. Τα στελέχη της Τράπεζας Αίματος και η επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου κ. Τσολάκου (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία), σε ένα διάλειμμα βρέθηκαν στο κάμπινγκ Καμαρίου. Σε ένα χώρο που έχει εγκαταλειφθεί και που το γραφείο όπου στεγάζεται η Τράπεζα Αίματος, έχει υποστεί σοβαρή φθορά.

 

Απαίτηση όλων, είναι να ανακατασκευαστεί το μικρό κτίριο και να αποδοθεί ο καταπράσινος χώρος στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε, για τους σεισμόπληκτους του 1956 απαλλοτριώθηκε, ενώ το 1979 η τότε Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου), αφού τον δενδροφύτευσε, τον μετέτρεψε σε κάμπινγκ, που δούλεψε υποδειγματικά, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τώρα, έχει περάσει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, με ορατό τον  κίνδυνο να πωληθεί, και να ξεφυτρώσει στη θέση του κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο.

Σε συνάντηση που είχαν στελέχη της Τράπεζας Αίματος, με τον Δήμαρχο Θήρας, έλαβαν τη διαβεβαίωση, πως ο Δήμος θα κάνει ενέργειες ώστε να επισκευαστεί το κτίριο για χρήση ως Αιμοδοτικό Κέντρο και να διαμορφωθεί η υπόλοιπη έκταση προς όφελος των κατοίκων -κυρίως των παιδιών.

Πάντως ο εξαιρετικός χώρος, που φυτεύεται συνεχώς με χαρουπιές, ώστε να πυκνώσει ακόμα περισσότερο, ένας από τους ελάχιστους πράσινους πνεύμονες της Σαντορίνης.

 

ΒΙΝΤΕΟ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *