ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ

“ΝΑΙ” ΤΟΥ Τ.Σ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

 

O Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευάς Σαλίβερος

O Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευάς Σαλίβερος

Στην Έξω Γωνιά Θήρας την 29 Μαΐου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 1100, κατόπιν της αριθ. 38/26-5-2016 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας με τη νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν τρεις παρόντες, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος:

Αξιοποίηση Κοινοτικών Ξενώνων Έξω Γωνιάς.

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε ότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια και ουδέποτε αξιοποιήθηκαν οι κοινοτικοί ξενώνες ενώ μέχρι τώρα επιβάρυναν σημαντικά τα οικονομικά της Κοινότητάς μας με τις γενόμενες επισκευές και επιδιορθώσεις. Μόνο κατά την τριετία 2011-2013 η Τοπική Κοινότητα επιβαρύνθηκε με 126.300 Ε για αποπληρωμή έργων των προηγούμενων ετών.

Κατά το παρελθόν το τοπικό συμβούλιο είχε αποφασίσει όπως το οίκημα αυτό εκμισθωθεί με το σκεπτικό ότι τα έσοδα της εκμίσθωσης θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση έργων στο χωριό μας, ενισχύοντας επιπροσθέτως τους λοιπούς πόρους της τοπικής Κοινότητας.

Στη συνεδρίαση 16/9/2014 (πρακτικό 1/2014 – θέμα 6ο) προτάθηκε να εξετασθεί από το Δήμο και η περίπτωση εναλλακτικής αξιοποίησης του οικήματος αυτού για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των γιατρών που προσφέρουν δημόσια υπηρεσία στο νησί μας και υπηρετούν σε κρατικά ή κοινοτικά νοσοκομεία και ιατρεία προκειμένου να είναι ελκυστική η παραμονή τους στη Σαντορίνη με μόνη υποχρέωση την άπαξ της εβδομάδας δωρεάν εξέταση και συνταγογράφηση στους κατοίκους του χωριού μας και δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους τροφίμους του πτωχοκομείου μας.

Τα οικήματα σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και ηλεκτρισμού και έχουν εξοπλιστεί με αναγκαία έπιπλα.

Στην παρούσα συνεδρίαση εξετάζεται προφορικό αίτημα για τη στέγαση μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης, εκτός των γιατρών και διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του νοσοκομείου

.

Μετά από διαλογική συζήτηση, το Συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

α. επαναλαμβάνει την απόφασή του για διάθεση των διαμερισμάτων των κοινοτικών ξενώνων προς στέγαση γιατρών που προσφέρουν δημόσια υπηρεσία στο νησί μας και υπηρετούν σε κρατικά ή κοινοτικά νοσοκομεία και ιατρεία προκειμένου να είναι ελκυστική η παραμονή τους στη Σαντορίνη.

 • μόνη υποχρέωση του νοσοκομείου θα είναι η δωρεάν εξέταση και συνταγογράφηση στους κατοίκους του χωριού μας και δωρεάν παροχή των υπηρεσιών αυτών και στους τροφίμους του πτωχοκομείου Θήρας που εδρεύει στο χωριό μας.
 • δεν έχει αντίρρηση όπως μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου και το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο Πρόεδρος αυτού παραχωρεί δικαίωμα στέγασης και σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου.
 • η μέριμνα και επιμελητεία λειτουργίας, η αποκατάσταση ενδεχόμενων ζημιών καθώς και οι λογαριασμοί των δικτύων κοινής ωφέλειας δεν είναι δυνατό να βαρύνουν την Τοπική Κοινότητα.
 • το νοτιότερο διαμέρισμα στο ισόγειο και η έναντι αυτού αποθήκη θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται προσωρινά ως γραφείο και αποθήκη της Τοπικής Κοινότητας.
 • αν παραμένουν κενά διαμερίσματα, αυτά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας, θα είναι δυνατό να διατίθενται για ολιγοήμερη παραμονή επισήμων ή άλλων ατόμων που προσδοκάται ότι θα προβάλλουν το νησί μας.

Ο σύμβουλος κ. Ρούσσος Γεώργιος δεν συμφωνεί όπως μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου στεγάζεται στους κοινοτικούς ξενώνες Έξω Γωνιάς και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό αυτού”.

Ο Πρόεδρος

ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Τα Μέλη

ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Γραμματέας

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΝΑ

2 Απαντήσεις

 1. Ο/Η ΒΑΛΕΡΙΑ λέει:

  Ο κ.Ρούσσος προτιμά να ψάξουμε για δουλειές εκτός Ελλάδος να υποθέσω!
  Αναγκαστική μετανάστευση μας προτείνει δηλαδή!
  “Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος”!
  Μπράβο!Μεγάλος πατριώτης!
  Δηλαδή εγώ που δεν βρίσκω δουλειά στον τόπο καταγωγής μου, να μην ψάξω στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί πάντα θα υπάρχει ένας τουλάχιστον τοπικιστής που θα με μισεί και θα με σαμποτάρει κάνοντάς μου τη ζωή δύσκολη!
  Να έρθει να τα πει στην οικογένειά μου αυτά που ξέρουν καλά τι θα πει ανεργία και πάλη για να δουλεύουν τελικά μόνο οι 2 στους 6 ανάμεσά μας!

 2. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΥΣΗ, ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΟΙ ΜΟΙΡΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ !!!
  ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *