ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ 11 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

  ” Τον Οκτώβριο του 2018, έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας τέθηκαν σε αργία ενός μήνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.  Ο λόγος της αργίας ήταν η θετική ψήφος τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραλαβή της μελέτης προμήθειας εξοπλισμού ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Θήρας.

 

 

     Κατά των έντεκα Δημοτικών Συμβούλων υποβλήθηκε μήνυση από την εταιρεία ΤΕΑΒ Α.Ε. ,ιδιοκτήτρια εταιρεία των ορυχείων Μεταξά στο Μεγαλοχώρι. Την 20η Οκτωβρίου 2021 εκδικάσθηκε η υπόθεση και οι έντεκα αθωώθηκαν ομόφωνα από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου.  Η αθώωσή τους έρχεται ως απάντηση σε εκείνους, αιρετούς και άλλους,  που στο δημόσιο λόγο τους εκείνη την περίοδο χρησιμοποιήσαν άδικα αυτή την απόφαση για να τους χαρακτηρίσουν ως αλαζόνες, θρασείς, ότι ενήργησαν με δόλο, ότι κρύβονται από τον κόσμο, ότι έκαναν παρανομίες και ότι εκτέλεσαν εκ προμελέτης ακυρωμένες αποφάσεις.  Πολιτική δηλαδή  που στερείται επιχειρημάτων,  στηρίζεται στο λαϊκισμό ,  με στόχο ακόμα και σήμερα να πλήξει το κύρος της παράταξης.

     Η αθώωση  τους,  αποδεικνύει πως οι έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι σύννομα και με στόχο την επίλυσή  του σημαντικότατου προβλήματος διαχείρισης  των απορριμμάτων ενήργησαν.

     Εκείνη την περίοδο ο Δήμος Θήρας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα των αποφάσεων.  Στις αρχές του 2020 τα ανωτέρω δικαστήρια εξέδωσαν τις αποφάσεις τους και δικαίωσαν τον Δήμο Θήρας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευτυχώς ο χρόνος είναι σύμμαχος της αλήθειας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *