ΑΡΗΣ- ΑΟ ΘΗΡΑΣ: ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ

ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ

 

 

 

Μια…ωραία ατμόσφαιρα, αντιμετώπισε η Ομάδα του ΑΟ Θήρας στον τρίτο ημιτελικό που διεξήχθη στον κλειστό της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Καπνογόνα, τσιγάρα, ύβρεις και φτυσίματα, συνόδευαν κάθε προσπάθεια των κοριτσιών του ΑΟ Θήρας, που ένιωθαν τις ανάσες των φανατικών του Άρη, καθώς είχαν τοποθετηθεί και σε τμήμα περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του έτσι κι αλλιώς μικροσκοπικού γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά, οι αθλήτριες του Γιώργου Ρούση, αγωνίστηκαν με σθένος και αυτό φαίνεται πως εκνεύρισε τους φανατικούς που είτε βόλεϊ έβλεπαν, είτε τάβλι, μάλλον το ίδιο θα καταλάβαιναν.

Όπως δήλωσαν άνθρωποι που συνόδεψαν τη Θηραϊκή Ομάδα στη Θεσσαλονίκη, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, οι ύβρεις που άκουγαν ήταν χυδαίες και συνεχείς. Το επιστέγασμα ήταν η αφόρητη κάπνα που οδήγησε σε διπλό λιποθυμικό επεισόδιο την κεντρική του ΑΟ Θήρας Μελίνα Εμμανουηλίδου, η οποία διακομίστηκε για πρώτες βοήθειες.

Καταγγέλλεται μάλιστα, πως όταν ενώπιον μάρτυρα, έγιναν αναφορές για την ατμόσφαιρα- μεταφορικά και πραγματικά- δόθηκε η απάντηση από παράγοντα του αγώνα, πως “Άλλο Σαντορίνη, άλλο Θεσσαλονίκη”. Το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε σε 3-1 σετ υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θα αγωνιστεί στον τελικό, “γράφοντας ιστορία”, όπως αναφέρουν κάποιες αθλητικές ιστοσελίδες. Το τι είδους ιστορία γράφτηκε, επιδεικνύεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες του αγώνα. Όταν μάλιστα, έχει προηγηθεί μια άψογη φιλοξενία από τον ΑΟ Θήρας προς την ομάδα του Άρη στον αγώνα της Σαντορίνης, είναι μάλλον μια ιστορία που οι υγιείς φίλαθλοι (και του Άρη) θα ήθελαν να ξεχάσουν. Γιατί οι μαρτυρίες, οι εικόνες και τα βίντεο, δείχνουν πως ο ΑΟ Θήρας, δεν ηττήθηκε. Η ιδέα του “ευ αγωνίζεσθαι” και κατ’ επέκταση το βόλεϊ υπέστησαν ήττα.

Όλα αυτά, επειδή μια αθλητική γιορτή, μετατράπηκε σε πεδίο εκτόνωσης ανθρώπων που νιώθουν “αντρειωμένοι”, μόνο μέσα στην ασφάλεια του όχλου των “δικών” τους.

ΥΓ. Διάβασα, σε κάποια ιστολόγια και “περήφανες” ή αρκούντως περιφρονητικές δηλώσεις κάποιων που καμώνονται τους φιλάθλους-αθλητικογράφους. Ημι- εγγράμματους ως συνήθως και χουλιγκάνους της γραφίδας καθ’ έξιν. Μπράβο τους!. Είναι οι ίδιοι που θα σκίσουν τα ρούχα τους, αν κάποιος Φιλόπουλος, ξαναπέσει νεκρός σε κάποια γελοία διαμάχη που μόνο με τον αθλητισμό δεν θα έχει να κάνει. Θα τον έχει ως πρόσχημα εκτόνωσης για διαταραγμένους, που νιώθουν περήφανοι και υγιείς όταν διαβάζουν για “καυτή έδρα”, “γήπεδο καζάνι” και “βροντερό παρόν”. Τα άλλα, είναι απλώς “παράπλευρες απώλειες”. Και τα χαρτομάντιλα για κροκόδειλους, σε προσφορά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *