Αποκλεισμός της Μήλου από τη γραμμή Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσου

Αναφορά Γ. Βρούτση

 

 

“Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη συμπερίληψη της νήσου Μήλου στη νέα σύμβαση της ανάθεσης για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής α) Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος και επιστροφή, β) Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος και επιστροφή και γ) Σητεία – Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδος και επιστροφή.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του Υπουργού σχετική κοινή επιστολή των Προέδρων των Επαγγελματικών Σωματείων της Μήλου (Ιδιοκτητών & Εκμεταλλευτών ΕνοικιαζόμενωνΔωματίων Μήλου, Ξενοδόχων Μήλου, Πλοιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Μήλου, Σωματείο Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Δήμου Μήλου), με την οποία αναδεικνύονται τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από τη μη συμπερίληψη της νήσου Μήλου στη σύμβαση της ανάθεσης εξυπηρέτησης της ανωτέρω δρομολογιακής γραμμής.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Σωματείων της Μήλου επισημαίνουν εύλογα ότι η Μήλος αποκόπτεται από την ανωτέρω γραμμή, μετά από 30 χρόνια αδιάλειπτης εξυπηρέτησης, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές οικονομικές συνέπειες στην κοινωνία της Μήλου. Συνέπειες, που σχετίζονται με το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης των κατοίκων της Μήλου, την απουσία ενός πλοίου πολύτιμου και δρομολογίων που είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη τροφοδοσία του νησιού χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά και για την εξυπηρέτηση των φορτηγώντης γραμμής από τον Πειραιά, την Κρήτη, αλλά και μεταξύ των άλλων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να παρέμβει και να αντιμετωπίσει αυτό το ευαίσθητο θέμα για τη Μήλο και τις Δυτικές Κυκλάδες, αποκαθιστώντας ξανά την απαραίτητη και αναγκαία ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *