ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

  Perifereiako_naxos_28_3_2016 (2)Επισπεύδει τις διαδικασίες υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την άρση της γραφειοκρατικής εμπλοκής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της Νάξου

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχωρά η περιφερειακή αρχή, μετά και την διευθέτηση του ζητήματος ερμηνείας που είχε ανακύψει σε υπηρεσιακό επίπεδο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όσον αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις – δεδομένης της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου – και αποσαφηνίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στην Νάξο την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, ενέκρινε την τροποποίηση των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αντίστοιχων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για την μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Καρπάθου, Καστελλορίζου, Ρόδου, Σύμης, Χάλκης , Σύρου, Πάρου, Μήλου, Νάξου και Αμοργού.

Η τροποποίηση αφορά στην παράταση ισχύος των Προγραμματικών Συμβάσεων κατά 18 μήνες από την ημερομηνία λήξης τους, προκειμένου να καλυφθεί η καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της γραφειοκρατικής εμπλοκής στο Υπουργείο Ναυτιλίας, να ολοκληρωθεί πλήρως και με επιτυχία το αντικείμενο των συμβάσεων και να είναι δυνατή η λειτουργία των υδατοδρομίων, αμέσως μετά την εκτέλεσή τους.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων το συντομότερο δυνατόν, ενέκρινε την τροποποίηση προηγούμενων αποφάσεων του, με τις οποίες είχε εγκριθεί το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αντίστοιχων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, για την μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων Αστυπάλαιας, Τήλου, Κάσου, Νισύρου, Κω, Σικίνου, Θήρας, Άνδρου, Κύθνου και Κέας.

Η τροποποίηση αφορά στην παράταση ισχύος των Προγραμματικών Συμβάσεων κατά 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην συνεδρίαση της Δευτέρας ενέκρινε:

  • Την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ για το έργο «Περιβαλλοντική προστασία του νησιού της Ρόδου» προϋπολογισμού 495.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Δωδεκανήσου έτους 2016. Η διάρκεια ισχύος της Σύμβασης ορίζεται σε εκατό πενήντα (150) ημέρες κατόπιν έγκρισής της από την αρμόδια υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για το έργο «Επιστημονική και Τεχνική Υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας», προϋπολογισμού 240.000,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία και έλεγχο υλοποίησης των έργων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει το έργο μέχρι το ποσό των 200.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου έτους 2015.
  • Την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αμοργού, για το έργο ”Αποπεράτωση Σφαγείου ν. Αμοργού” . Αντικείμενο αυτής είναι η Εκτέλεση Εργασιών Διαμόρφωσης του Περιβάλλοντα Χώρου και η Συμπλήρωση του Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δημοτικού Σφαγείου, ώστε να είναι δυνατή η έκδοση Άδειας Λειτουργίας του και η Λειτουργία του. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού των 80.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ιδίους Πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  • Την σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντήρηση οδού από Εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου έως είσοδο Αρχαγγέλου». Ο προϋπολογισμός του ανωτέρω έργου είναι 170.000,00 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την παραχώρηση αρμοδιότητας από το Δήμο Ρόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου.
  • Την σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για το έργο «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού ν. Μυκόνου». Το αντικείμενο της διαβαθμιδικής σύμβασης αφορά την ανάληψη από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου αρμοδιότητας για την κατασκευή του έργου ως «φορέας υλοποίησης». Η δαπάνη για την υλοποίηση του έργου προϋπολογίζεται στο ύψος των 1.200.000 ευρω (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση θα προέλθει από την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο – Άξονας Προτεραιότητας 3 – Βελτίωση Βασικών Υποδομών», συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΤΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *