Αποχώρηση Γ. Άργυρού από την ΑΕΜΥ με μάθημα αξιοπρέπειας και ορθοφροσύνης

 

 

 

 

Αναρτήθηκε (όχι από τον ίδιο) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Αργυρού από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ. Κανένα, άλλο σχόλιο, πέρα από το ότι ο Γιατρός υπηρέτησε με συνέπεια και αγωνιστικότητα τις αρχές του και τη γενέτειρά του, μέσα από το πόστο που του ανατέθηκε. Και το μέλλον  του Νοσοκομείου, απομακρύνεται περισσότερο από τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας και θαμπώνει συνεχώς.

 

 

“Προς τον κ. Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ,

Μετά το από 12/4/2024 έγγραφο – εισήγηση υπ. αριθμ. πρωτ. Γ4β/οικ.:21629 των κκ. Σ. Α. Γεωργιάδη, Ε. Αγαπηδάκη και Μ. Θεμιστοκλέους προς την Γενική Συνέλευση της ΑΕΜΥ και προς διευκόλυνση των διαδικασιών, υποβάλλω σήμερα και παρακαλώ όπως άμεσα γίνει αποδεκτή, την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και, ακολούθως, όπως προχωρήσετε στην αντικατάστασή μου.

Στο χρονικό διάστημα των 18 περίπου μηνών που υπηρέτησα ως μέλος του ΔΣ, Θέλω να πιστεύω ότι υπήρξα συνεπής στα καθήκοντά μου και εργάστηκα για το καλό της Εταιρείας και ιδιαίτερα του τομέα δραστηριοτήτων της, του Γενικού Νοσοκομείο Θήρας. Το Νοσοκομείο αυτό πρωτίστως το στήριξα, καθώς η Σαντορίνη αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα μου, και η ίδια η συμμετοχή μου στο Δ.Σ. οφείλεται στο ζήλο μου να συνεισφέρω στη βελτίωση και στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Οφείλω   όμως   να   σας   καταθέσω   και   τον προβληματισμό μου για την λειτουργία μας ως ΔΣ. Σε όσους φορείς έχω μέχρι σήμερα εργασθεί ή συμμετάσχει, η Διοίκηση λειτουργεί ως μία οργανωμένη ομάδα με συνοχή, πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοσεβασμό των μελών της, κατά τη γνωστή ρήση «ένας για όλους και όλοι για τον έναν». Αυτό δυστυχώς δεν απαντάται στο Δ.Σ. της ΑΕΜΥ, το οποίο δυστυχώς είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα, με εμφανή έλλειψη εμπιστοσύνης, δυσλειτουργία και έλλειψη κατανόησης των ρόλων εκάστου, με συνέπεια να μην υλοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο, για το οποίο ετάχθημεν.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να επισημάνω την κατά την γνώμη μου εσφαλμένη αντίληψη της  κ. Αντιπροέδρου και Εντεταλμένης  για τον τρόπο διοίκησης του  ΓΝΘ, που είναι περισσότερο συγκεντρωτικός, αυστηρός και αυτονομημένος από όσο απαιτείται, συχνά μάλιστα φτάνει να καταλογίζει στην ΑΕΜΥ και τα μέλη του ΔΣ προσωπική έχθρα και πρόθεση υπονόμευσης, κάτι που δεν αληθεύει. Με λυπεί πως ό,τι καλό γίνεται στο νοσοκομείο οφείλεται στην ίδια και για ό,τι κακό φταίει η ΑΕΜΥ.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεργασία και σας διαβεβαιώνω πως το ενδιαφέρον μου για την πορεία της Εταιρείας θα είναι παντοτινό και θα παρακολουθώ τις δραστηριότητες της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Αν άθελά μου και σε προσωπικό επίπεδο κάποιον έχω στενοχωρ11σει ή πικράνει, του ζητώ συγγνώμη.

 

Παραμένω,   ωστόσο,   συνεπής   στις προσωπικές,   μου απόψεις,  όσες, έχω  εκφράσει και όσες  έχω ψηφίσει ως εκ της έως τώρα θέσεως μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες ως μοναδικό γνώμονα είχαν το καλό της Εταιρείας, των εργαζομένων, των ασθενών και των συμπατριωτών μου κατοίκων του νησιού και πιστεύω πως συνέβαλα σε αυτή την κατεύθυνση.

Εύχομαι στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλή επιτυχία και στην Εταιρεία να σταματήσει να εγκλωβίζεται σε στείρες αντιπαραθέσεις και να συνεχίσει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία όλων των δομών της και κυρίως του ΓΝΘ, ώστε να αποκτήσει τη θέση και τη δομή που αξίζει στο λαό της Σαντορίνης και όχι μόνο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ιωάννης Αργυρός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *