ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΓΥΡΟ ΑΡΓΥΡΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΑΛΙΒΕΡΟ

 

 

 

 

Φωτό Γιάννης Αργυρός,http://giannisargyros.blogspot.gr

“Σήμερα, 1η  Οκτωβρίου 2017 αποτίσαμε φόρο τιμής στον αλησμόνητο Ανάργυρο Αργυρό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτηδιώτισας και ακολούθως στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Μέσα Γωνιάς που τον συνοδεύσαμε στην τελευταία σου κατοικία. Τον έκλαψαν οι συγγενείς και οι φίλοι του, τον έκλαψε ο λαός της Σαντορίνης.

Ο Ανάργυρος Αργυρός του Γεωργίου και της Μαρίας, γεννήθηκε στη Μέσα Γωνιά το έτος 1929, σπούδασε στη Μαράσλειο Ακαδημία και στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός και διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσαγωνιατών. Σαν Δάσκαλος υπηρέτησε και σε Δημοτικά Σχολεία της Σαντορίνης(Ακρωτήρι, Καρτεράδο και Φηρά), έγινε ο νεότερος Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, εξελίχθηκε σε Γενικό Επιθεωρητή και μετέπειτα σε Επόπτη Δημοτικής Εκπαίδευσης ενώ ήταν και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιθεωρητών Ελλάδος.

Η καταγωγή του και η ανατροφή του, μέσα σε μία οικογένεια με σταθερές και ξεκάθαρες ελληνοχριστιανικές αρχές, του διέπλασαν ένα χαρακτήρα έντιμο και ηθικό με μεγαλείο ψυχής και καλοσύνης. Διακρίθηκε για την αγάπη του στο συνάνθρωπο, προσφορά, φιλοξενία και αλτροϋισμό.

Είχε την ευτυχία να δημιουργήσει μία εξαιρετική οικογένεια. Ο Θεός του είχε χαρίσει μία πιστή, ενάρετη και ικανότατη σύζυγο, την πολύ αγαπητή σε όλους μας Μαρία, η οποία είχε διακριθεί και ως Γυμνασιάρχης Σαντορίνης.

Ανάργυρος Αργυρός-Φωτό:  αρχείο Παρασκευά Σαλίβερου

Δεν μπορώ να λησμονήσω τις ευχάριστες και προπαντός ωφέλιμες συζητήσεις μαζί τους γιατί και οι δύο ήσαν άτομα κοινωνικά και είχαν άποψη κρυστάλλινη στα κοινωνικά θέματα. Το ύφος τους πάντοτε χαρούμενο, ούτε οργιζόταν ούτε κακολογούσαν κανένα. Δεν έκαναν ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις. Τα λόγια τους σοφά και μετρημένα και το βλέμμα τους ήρεμο, που σε γέμιζε με σιγουριά και γαλήνη.

Ο Ανάργυρος και η Μαρία έφυγαν και σε όλους τους φίλους και γνωστούς άφησαν ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Δεν θα τους ξεχάσουμε γιατί το φως και η καλοσύνη που σκόρπισαν με το πέρασμά τους από τον προσωρινό αυτόν κόσμο, δεν έσβησε με το θάνατό τους.

Θα τους θυμόμαστε και θα παρηγορούμαστε βλέποντας τα δύο εξαίρετα παιδιά τους τον Γιώργο και τον Αντώνη, τα οποία με τις σπουδαίες οικογένειες που δημιούργησαν και την εξαιρετική κοινωνική συμπεριφορά και επαγγελματική σταδιοδρομία τους τιμούν το νησί μας.

Στις οικογένειες των παιδιών του Ανάργυρου και της Μαρίας ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.

Παρασκευάς Σαλίβερος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *