“ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”

ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

 

 

 

 “Η παιδική χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά αλλά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Στους χώρους αυτούς κοινωνικοποιούνται, αθλούνται, διασκεδάζουν!

Ακόμα και η Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού (άρθρο 31, Νόμος 2101/1992) προβλέπει το δικαίωμα στο παιχνίδι:

  1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν στο παιδί το δικαίωμα στην ανάπαυση και στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, στην ενασχόληση με ψυχαγωγικά παιχνίδια και δραστηριότητες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του και στην ελεύθερη συμμετοχή στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή.
  2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη σέβονται και προάγουν το δικαίωμα του παιδιού να συμμετέχει πλήρως στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή και ενθαρρύνουν την προσφορά κατάλληλων και ίσων ευκαιριών για πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Σήμερα, εν έτη 2017, και ενώ ο Δήμος προωθεί τη Σαντορίνη ως προορισμό για όλο το χρόνο, δεν υπάρχει στο νησί ούτε μία παιδική χαρά η οποία να λειτουργεί σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 28492/2009 (ΦΕΚ Β’ 931/18-5-2009)! Όλες είναι κατεστραμμένες, αλλά παρ όλ’ αυτά προσβάσιμες στα παιδιά που το μόνο που ζητούν είναι ένα χώρο να παίξουν ελεύθερα, αγνοώντας φυσικά (όπως κάθε παιδί) τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

Είναι υποχρέωση του Δήμου να λειτουργεί και να συντηρεί παιδικές χαρές κατάλληλες για τα παιδιά μας! Η αναλγησία όμως του Δήμου απέναντι σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη και άνευ λόγου!

Φτάνει πια! Εμείς οι γονείς είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο μπορούμε, ώστε το δικαίωμα των παιδιών μας στο παιχνίδι να γίνει πραγματικότητα. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του Δήμου που αφορά τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν στηρίζουμε την αναλγησία, την αδράνεια και την απάθεια. Αν ο Δήμος συνεχίσει έτσι, θα μας βρει μπροστά του! Εμάς τους γονείς και κηδεμόνες αλλά και τα παιδιά!

Οι μαμάδες της Σαντορίνης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *