ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΣΕΙ

 

 

Αγαπητέ Γιώργο (σε αποκαλώ προ-τελευταία φορά έτσι, επειδή σκοπεύω να το κάνω μια ακόμα φορά, στο τέλος του κειμένου. Βλέπεις, εγώ πρώτα τα γράφω στο μυαλό μου και μετά τα πληκτρολογώ.). Κι επειδή το κείμενο για το οποίο έτυχα της δριμύτατης απάντησής σου, το ήθελα, ως θέμα, αναφέρω ευπειθώς:

 

 

Γράφετε λοιπόν κύριε Αντιπεριφερειάρχη:

«Κύριε Πράσσο.

Μπορώ πανεύκολα να σας ξεμπερδέψω. 

Αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μου δημοσίως.( Ραδιόφωνο,  TV, )

Λυπάμαι που θα το πω , αλλά προτιμάτε τον δικό σας μονόλογο .

Γι’ αυτό και δεν με προσκαλείτε ποτέ.

Δικαίωμα σας.

Αλλά η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Εφαρμόστε την , λοιπόν.

Διασταυρώστε τις ειδήσεις…

Δώστε “βήμα” σε όλους…

Με εκτίμηση…».

Ξέρετε κάτι κύριε Αντιπεριφερειάρχη;. Ξαφνικά, μου έφυγε η διάθεση να σας απαντήσω, με ντοκουμέντα και να σας θυμίσω, ότι εγώ πάντα σας έψαχνα να μιλήσετε και σε εκτός Σύρου ΜΜΕ, μόνο σε αυτά που εργάζομαι έχετε βγει περισσότερες φορές. Άλλωστε, δεν έχει καμία αξία. Η πραγματικότητα, είναι μοχθηρή και οι εκλογές δύσκολες.

Μόνο ένα: Μέρα ή νύχτα. Ώρα, ή τύπο συνέντευξης (γραπτή, τηλεοπτική, ραδιοφωνική ή ακόμα και δημόσιο διάλογο). Και δεν θα έχω κανένα χαρτί μαζί μου. Εσείς μπορείτε να έχετε όσα θέλετε.

Και ευχαριστώ για τα μαθήματα Δημοσιογραφίας. Σας δίνω την ευκαιρία να με εξετάσετε, αν τελικώς τα εμπέδωσα. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια, άλλα μου λέγατε.

Αλλά παρ΄ ότι μου έφυγε η διάθεση, θα ξοδέψω το τελευταίο «φίλε Γιώργο». Λοιπόν φίλε Γιώργο, οι εκλογές δεν είναι προξενιό. Μην πας να ψιμυθιώσεις μια δύστροπη πραγματικότητα. Σε διαψεύδει.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, το κινητό μου το έχετε. Μήπως θέλετε να σας καλέσω εγώ;. Ακόμα και στην Πλατεία των Φηρών, τώρα που γλύκανε ο καιρός, μπορούμε να μιλήσουμε δημόσια.

ΥΓ. Μια ερώτηση, ακαδημαϊκού τύπου: Σήμερα, τώρα, έχετε πληροφόρηση, αν κρουαζιερόπλοια, κάνουν ακυρώσεις αποβίβασης επιβατών στον Αθηνιό, λόγω δημοσιογραφικών ψευδών;. Έτσι για να ξέρω κι εγώ, ο αρπακόλας δημοσιογραφίσκος, αν έχω πληροφόρηση ή μου λένε πομφόλυγες (δηλαδή, μπαρμπούτσαλα). Ότι δηλαδή, αγνόησε-παρέκαμψε- τη Σαντορίνη και πάει προς άλλες πολιτείες;.

 

 

1 Απάντηση

  1. Φίλε, μην “μονολογεις”
    Κάλεσε με σε ΔΗΜΟΣΙΟ διάλογο.
    Εκτός και αν….
    Δεν επιθυμώ να γράψω κάτι άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *