ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

 

  “Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

 

Μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής μας με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων στη Σαντορίνη, αντί για συγκεκριμένες προτάσεις προς επίλυση του προβλήματος, επιδοθήκατε σε μια προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο της Ένωσης μας. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η επιστολή αυτή εστάλη κατόπιν εγκρίσεως του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων και σε καμμιά περίπτωση δεν είναι προσωπική, αλλά περιβάλλεται όπως πάντα από θεσμικά πλαίσια και απευθύνεται προς όλες τις αρμόδιες αρχές. Σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και η συστράτευση όλων των φορέων, συμβάλλοντας και από την πλευρά μας με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, οικονομικό η/και υλικοτεχνικό.

 

  Η Ένωση Ξενοδόχων, έχοντας μέλη τους επιχειρηματίες του τουρισμού, εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση της για την απαράδεκτη κατάσταση του ΧΑΔΑ, ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν είναι, όπως αναφέρθηκε, ένα πρόβλημα απλά οπτικό, ούτε και πρόσκαιρο. Διαιωνίζεται και μεταφέρεται από προηγούμενες αρχές σε επόμενες, που στην ουσία μεταθέτουν την επίλυση του με παρατάσεις και εξαιρέσεις.  

 

  Ζητήσαμε εγγυήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά αντ’ αυτών λάβαμε επίθεση και απαξιωτικές αναφορές. Οι κατηγορίες προς εμάς για επικοινωνιακή ζημιά και δυσφήμιση του προορισμού, δεν είναι συνυφασμένες με την αναφορά μας για την ανάδειξη του προβλήματος, αλλά ταυτίζονται με την πραγματική κατάσταση που επικρατεί. Αυτή είναι που προκαλεί την όποια δυσφήμιση και επικοινωνιακή ζημιά!. Άλλωστε οι πλέον θιγόμενοι από την δημοσιοποίηση του θέματος είμαστε εμείς, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις αν δεν βρεθεί τρόπος διόρθωσης της κατάστασης.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλες τις παρενέργειες, ας είμαστε πραγματιστές, ας μιλάμε με αλήθειες και ας σκύψουμε όλοι μαζί πάνω στο πρόβλημα για την άμεση και επιτυχή επίλυση του.

 

Με εκτίμηση,

 

Για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης- Αντώνης Ηλιόπουλος – Πρόεδρος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *