ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 3 ΑΠΟ ΤΑ 5 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, αναφέρουν ματεξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

 

 

  “Τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμαρίου Ειρήνη Φύτρου, Αρτέμης Δακουτρός και Αγάπη Ρούσσου, κοινοποίησαν την ανεξαρτητοποίησή τους στο κοινοτικό συμβούλιο, με την παρακάτω επιστολή προς πάντα αρμόδιο:

Με θλίψη για το παρόν αλλά ελπίδα για το μέλλον, με αίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν και μας εξέλεξαν Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Καμαρίου – Επισκοπής Γωνιάς του Δήμου Θήρας του νομού Κυκλάδων, στις 26 Μαΐου του 2019, αποφασίζουμε με το παρόν να ανεξαρτητοποιηθούμε. Δηλώνουμε την ανεξαρτητοποίηση μας από την τοπική παράταξη: «Μαζί για το Καμάρι» σε όλους τους αρμόδιους φορείς, στους πολίτες και εν γένει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σας εγγυόμαστε ότι επιδείξαμε πολύ μεγάλη υπομονή στους δύσκολους καιρούς που διανύει ο κόσμος, μα και ειδικότερα το χωριό μας. Προσπαθήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο να συνεργαστούμε, να επικοινωνήσουμε, να συμπορευτούμε με το υπόλοιπο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας μας αλλά αυτό κατέστη αδύνατο κάθε φορά που το επιχειρούσαμε.
Οι συγκεκριμένες αιτίες για τις οποίες αποφασίσαμε να πορευτούμε ανεξάρτητα από την τοπική αυτή παράταξη θα συζητηθούν εκτενώς με τους αρμόδιους φορείς .
Επιγραμματικά ως εξής: μη επίσημες προσκλήσεις μας ως μέλη της τοπικής κοινότητας στα εκάστοτε συμβούλια που πραγματοποιούνταν, διενέργεια συμβουλίων χωρίς την παρουσία γραμματέως και οι οποίες μας παρουσιάζονταν ως ανεπίσημες συζητήσεις, αποστολή μη υπογεγραμμένων πρακτικών τοπικού συμβουλίου στο Δήμο για επικύρωση, μη έγκαιρη ενημέρωσή μας για ζητήματα του χωριού μας, αποκοπή μας από τη δυνατότητα πρόσβασης στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της κοινότητας. Η ψυχική αντοχή μας δοκιμαζόταν όχι μόνο για αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς άλλους τους οποίους επιλέγουμε να μην παραθέσουμε με το παρόν. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις μας στα ζητήματα που αφορούν το χωριό και όλα τα ανωτέρω μας καθιστούσαν κάθε φορά περίγελο καθώς ενημερωνόμασταν για σημαντικά ζητήματα από τρίτα πρόσωπα και πολίτες οι οποίοι κάθε φορά μας χλεύαζαν για το γεγονός ότι δε γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Εν όψει αυτών των διαφωνιών, που έχουν προκόψει στο πλαίσιο των οποίων καθιστούν άκρως δυσχερή και μη λειτουργική τη συνεργασία μας, ανεξαρτητοποιούμαστε.
Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή, την οποία και διατηρήσαμε για ενάμιση και πλέον έτος και θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε για πολύ ακόμα, αν παρ’ όλον τον παραγκωνισμό μας και την απαξίωση την οποία δεχόμασταν ως μέλη της συγκεκριμένης τοπικής παρατάξεως, αναγνωρίζαμε, διακρίναμε πρόοδο και βελτίωση, ή έστω και μη ζημία και μη βλάβη στις συνθήκες του χωριού μας. Συγκεκριμένα έχουν συμβεί πολλά γεγονότα, στα οποία παίζαμε παιδικό κρυφτό με σοβαρά ζητήματα ενηλίκων.
Επειδή ο νόμος μας παρέχει το δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθούμε και έτσι να μπορούμε να ενημερωνόμαστε αυτοτελώς για κάθε ενέργεια που γίνεται για το χωριό μας, για κάθε επικοινωνία που γίνεται για τη συμβολή αυτού του τόπου, να διατηρούμε σωστή και βέβαιη αλληλογραφία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να ανακάμψει.
Υποσχόμαστε στους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς Θήρας, οι οποίοι μας εξέλεξαν, ότι θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ευημερία και αποκατάσταση των βλαβών στον τόπο μας.
Υποσχόμαστε στους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς Θήρας, οι οποίοι μας εξέλεξαν, ότι θα βρισκόμαστε κοντά τους σε οτιδήποτε μας χρειαστούν τοποθετώντας μπροστά μας και πάντα το κοινό όφελος και όχι μεμονωμένα συμφέροντα.
Υποσχόμαστε στους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς Θήρας οι οποίοι μας εξέλεξαν, ότι θα συνεχίσουμε με αυταπάρνηση το έργο μας ανεξάρτητα μεν αλλά μαζί δε και οι τρεις προσπαθώντας να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, πιο αισιόδοξο και πιο ειλικρινές από το παρόν.
Παραμένουμε για να βελτιώσουμε το παρόν.
Παραμένουμε με αίσθημα ευθύνης ως ανεξάρτητοι, για να υπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον.
Παραμένουμε για εσάς, χάρη σε εσάς και μαζί με εσάς για ΟΛΟΥΣ μας.
Αλλά-Ζουμε για το Καμάρι και την Μέσα Γωνιά

 

 

CamScanner 03-22-2021 12.25

CamScanner 03-22-2021 12.25

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *