“ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΒΡΩΜΙΚΟΥ» 89”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΑΝΤΟΡΝΗΣ

 

 

 

 

“Το Κίνημα Αλλαγής κατ’ επανάληψη σε όλους τους τόνους και με όλους τους δυνατούς τρόπους έχει διατυπώσει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τη θέση μας

  • Όλα στο φως
  • Οι ένοχοι όπου κι αν βρίσκονται να πληρώσουν
  • Η Δικαιοσύνη απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να επιτελέσει το έργο της. Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και αντικειμενική, τυφλή και όχι μονόφθαλμη.
  • Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάναμε με αποφασιστικότητα και ευθυκρισία την πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση.
  • Δεν θα δεχθούμε ποτέ την σπίλωση, δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί της παράταξης μας.

♦ Το να ταυτίζεις κάθε ατομική συμπεριφορά και την ατομική επιλογή ελάχιστων στελεχών με το σύνολο μιας ολόκληρης παράταξης και να την μετατρέπεις σε συλλογική ευθύνη, προδίδει φασιστική αντίληψη και  ολοκληρωτική μεθοδολογία.

Εμείς υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά και αδιάλλακτα την τιμή και την υπόληψη  των εκατοντάδων  χιλιάδων  μελών και στελεχών  της δημοκρατικής παράταξης που έδωσαν τα πάντα για να υπηρετήσουν αρχές και αξίες . Και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.  Για αυτή την προσφορά στην πατρίδα των εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών της παράταξης, αναλογεί μόνον τιμή και περηφάνια.

♦ Με το “βρώμικο ‘89” και την επιχείρηση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησαν να απαλλαγούν από την παρουσία μας. Να μας εξαφανίσουν  από τον πολιτικό χάρτη.
. Και ο Ανδρέας με τη δύναμη του λαού γύρισε στην εξουσία με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο.

♦ Και σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι  να ξεμπερδεύουν με τη δημοκρατική παράταξη να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε.

Έχουν εντάξει στο προεκλογικό τους οπλοστάσιο την χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες  και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά  τους σχέδια.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας  έχει αποτύχει σε όλα στην διακυβέρνηση του. Και αυτή η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς. Όπως επείγονται να συγκαλύψουν, μια αλυσίδα από υποθέσεις, που οφείλουν να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη και αφορούν στην διακυβέρνηση και την ευθύνη του κ. Τσίπρα.

Αλήθεια που ήταν ο Πρωθυπουργός;

  • στο σκάνδαλο με τα “βοσκοτόπια” και τη σκανδαλώδη κατάτμηση της εργολαβίας της “Ολυμπίας Οδού”
  • στο σκάνδαλο του Θριάσιου Πεδίου
  • στην αμαρτωλή σύμβαση του “Ελ. Βενιζέλος”(ακολουθούν το δρόμο που άνοιξε η ΝΔ στο παρελθόν)
  • στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ
  • στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής
  • στις δεκάδες διατάξεις σε νομοσχέδια και τροπολογίες για χαριστικές πράξεις απέναντι σε επιχειρηματίες
  • στην υπόθεση του Υπ. Άμυνας για τα όπλα στον Περσικό, τις ομολογημένες σχέσεις με τους μεσάζοντες

♦ Οι μάσκες έπεσαν οριστικά και  για τον κ. Μητσοτάκη και για την  ΝΔ. Παρακολουθούν αμήχανοι, αν όχι ικανοποιημένοι, να εξελίσσεται το πολιτικό σχέδιο της σκανδαλολογίας του κ. Τσίπρα πιστεύοντας από τη μεριά τους ότι θα προσκομίσουν εκλογικά οφέλη. Εξ άλλου δεν ξεχνάμε ότι  αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές του προηγούμενου εγχειρήματος κατά της δημοκρατικής παράταξης. Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τις επιλεκτικές σχέσεις του «νέο – καραμανλισμού» και τη σύμπραξη  του με τα κυβερνητικά σχέδια.

♦  Όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το «βρώμικο ‘89» με ένα αντίστοιχο το 2019 για να πετύχουν σήμερα αυτό για το οποίο απέτυχαν παταγωδώς τότε, ματαιοπονούν.

Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση. Κατανοούν  ότι ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία του και να διασωθεί από την κατάρρευση που επέρχεται, δεν επιτίθεται κατά της δημοκρατικής παράταξης, αλλά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.  Δεν διστάζει να διαλύσει το παν, μήπως και διασώσει κάποιο εκλογικό ποσοστό επιβίωσης. Ο αποτυχημένος σε όλα πρωθυπουργός, τελειώνει την παράσταση του, επιχειρώντας να κάψει και τους θεσμούς, όπως έκαψε την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια και τις ζωές των ελλήνων πολιτών.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν όμως επίγνωση  ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας στη χώρα. Η προσπάθεια να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ευρώ, του Ελσίνκι, των μεγάλων έργων θα γίνει μπούμερανγκ. Όπως απέτυχαν να αμαυρώσουν τη δεκαετία του ‘80, το ίδιο θα αποτύχουν για όλες τις περιόδους διακυβέρνησης και προσφοράς του ΠαΣοΚ.
Το σχέδιο να πλήξουν, να σπιλώσουν και να διαλύσουν τη δημοκρατική παράταξη δεν θα περάσει

Το σχέδιο τους να διαλύσουν την χώρα, το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν θα περάσει.

Την Δημοκρατική Παράταξη θα την βρουν ξανά μπροστά τους”.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Γιώργος Παπαδάκης λέει:

    Ωχ, τα λείψανα των υποδυόμενων δημοκρατών επιστρέφουν με αποκαλυπτικές διαθέσεις. Χωρίς να αγνοηθούν οι ευθύνες της τσιπρικής απολυταρχίας, παρακολουθούμε την φωφιάδα να στοχοποιεί την κουλιάδα. Στήνονται γλέντια και χοροί κι αυτό επιτέλους φανερώνει την σαθρή δομη τους. Ήρθε η ωρα να δει ο λαός ποιούς ψήφιζε τόσα χρόνια. Στο δια ταύτα, στο σκαμνί ολοι. Κανείς να μην ξεφύγει. Αν βρεθούν δικαστές φυσικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *