Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για την χρηματοδότηση του ΙΜΠΗΣ

Σε σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Θήρας, αναφέρεται: 

Στις 19/5/2022 κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας το αριθμ. πρωτ. 22250/18/5/2022 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, για την ακύρωση της υπ’ αρ. 18/2022 (ΑΔΑ:ΩΔΥ2ΩΡΝ-5Ω3) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με θέμα: “Έγκριση χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ για την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης για το έτος 2022”.

Η ακύρωση, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, έγινε λόγω του ότι το Σωματείο με την επωνυμία “Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης”, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του άρθρου 202 του ν. 3463/06 (ΦΕΚ114 Α/8-6-2006), το οποίο ορίζει πότε και σε ποιους είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων από τους Δήμους.

    Η αλήθεια αργά ή γρήγορα λάμπει. Η Δημοτική Αρχή τοποθετείται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με σοβαρότητα, σεβόμενη την κείμενη νομοθεσία, αποφεύγοντας τοποθετήσεις εντυπωσιασμού και προασπίζοντας πάντα το κύρος των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το ανωτέρω θέμα η Δημοτική Αρχή, δια των εκπρόσωπων της, τοποθετήθηκε με καθαρή θέση, τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στα τοπικά ΜΜΕ, προτείνοντας στήριξη από τον Δήμο, με τον ενδεικνυόμενο τρόπο, σε όλες ανεξαιρέτως τις επιστημονικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και προς τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ), που ασχολούνται με την παρακολούθηση του Ηφαιστείου μας και συνεργαζόμενη με τους υφιστάμενους κρατικούς φορείς, ώστε πάντα να υπάρχει ετοιμότητα σε ενδεχόμενο ηφαιστειακό κίνδυνο.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συνεργασία μας με το ΙΜΠΗΣ έχει μπει σε νέους δρόμους, όπως ήδη γίνεται και με άλλες επιστημονικές ομάδες, που μελετούν και παρακολουθούν την συμπεριφορά του Ηφαιστείου μας.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τη συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και όλους του επιστήμονες, που μελετούν και παρακολουθούν το ηφαίστειο, διασφαλίζει για τους κάτοικους και τους επισκέπτες, την συνεχή παρακολούθηση του Ηφαιστείου μας ακολουθώντας τα οριζόμενα στο Σχέδιο ΤΑΛΩΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *